Svijet

"ON JE TRAMPOV KLON, NE VIDIM RAZLIKU": Bajden kaže da je "POGRIJEŠIO" porukom da treba staviti "METU" na rivala

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je da je "pogriješio" što je rekao da želi da stavi "metu" na Donalda Trampa, bivšeg šefa Bijele kuće i svog rivala na izborima u novembru

Izvor: YouTube/screenshot/The Independent

On je ipak u intervjuu za NBC njuz tvrdio da je rečnik koji je Tramp koristio u predizbornim govorima bio još zapaljiviji.

Bajden je upozorio da Tramp i dalje predstavlja pretnju po demokratske institucije.

AP navodi da je izjavu o tome da na Trampa treba staviti "metu" Bajden dao prilikom prošlonedeljnog privatnog konferencijskog poziva sa donatorima, u trenutku kada se predsjednik SAD trudio da ojača poljuljanu podršku za svoju kandidaturu u Demokratskoj partiji.

Tokom tog razgovora Bajden je poručio da je "završio" sa pričom o lošem nastupu koji je imao u TV duelu sa Trampom 27. juna i da je "vreme da se Trampu stavi meta".

Tramp je proteklog vikenda bio meta atentata na mitingu u Pensilvaniji, gdje je on proeživio, ali je stradao čovjek iz publike i teško su ranjene još dvje osobe, a snajperisti Tajne službe likvidirali su napadača Tomasa Kruksa (20).

U intervjuu NBC njuzu Bajden je oštro reagovao na Trampovu odluku da za republikanskog kandidata za potpredsjednika SAD odabere Džej Dija Vensa, mladog senatora iz Ohaja.

 On je Trampov klon. Ja ne vidim nikakvu razliku - kazao je Bajden i dodao da se Vens drži iste politike kao i Tramp kada su u pitanju teme abortusa, poreza i klimatskih promjena.