Svijet

DONALD TRAMP RIJEŠIO MISTERIJU NESTALIH CIPELA POSLE ATENTATA: Agenti su pokušavali da ga skinu sa bine

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

a onda je uslijedio HAOS

Izvor: Profimedia/Andrea Renault / Zuma Press

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je u intervjuu za Njujork post da je "trebao da bude mrtav" dok se prisjećao mučnog trenutka kada je pokušan atenatat ne njega na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Bivši predsejdnik ističe da je ovo blo "veoma nadrealno iskustvo" koje je umalo okončalo njegov život.

"Doktor u bolnici je rekao da nikada nije vidio ništa slično, nazvao je to čudom", rekao je Tramp, koji je nosio labav, veliki bijeli zavoj koji mu je prekrivao desno uvo. Njegovo obezbjeđenje je insistiralo da se ne snimaju fotografije.

"Ne bi trebalo da budem ovdje, trebalo bi da sam mrtav", rekao je Tramp.

Rekao je da bi bio mrtav da nije malo okrenuo glavu udesno kako bi pročitao grafikon o ilegalnim imigrantima. U tom trenutku, ono što bi bilo smrtonosan hitac umjesto toga, otkinuo mu je mali dio uha i poprskao krv na obraz.

Tramp je dodao da su ga agenti Tajne službe izveli sa govornice u Pensilvaniji iako je želio da nastavi svoje obraćanje okupljenim pristalicama, ali da je upozoren da nije bezbjedno i da moraju da ga odvedu u bolnicu jer je krvario.

Čudio se kako su agenti brzo reagovali čim je pucnjava počela, a on je otkopčao svoju bijelu košulju dugih rukava i pokazao veliku modricu na desnoj podlaktici.

Takođe je razjasnio misteriju o svojim nestalim cipelama. Na snimku pucnjave, dok su agenti pokušavali da ga bezbjedno skinu sa bine, moglo se čuti kako on kaže: "Čekajte, želim da uzmem cipele. "

Kako je objasnio u intervjuu, agenti su toliko jako skočili na njega da su mu cipele spale, a cipele su mu tijesne, rekao je Tramp uz osmeh za Njujork Post.

On je pohvalio osoblje Tajne službe za njihove herojske postupke i pohvalio ih što su ubili napadača, koji se nalazio na krovu oko 130 metara od bine na kojoj je Tramp govorio.

"Oni su uradili fantastičan posao", dodao je on. "To je nadrealno za sve nas."