Svijet

OTKRIVEN NOVI SNIMAK ATENTATORA NA TRAMPA Prijavio se u školski streljački tim

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Tako loše pucao da su ga smatrali OPASNIM

Izvor: Printscreen NBC News

Tomas Metju Kruks, 20-godišnji atentator na Donalda Trampa kojeg su snajperisti Tajne službe likvidirali nakon što je pokušao da ubije bivšeg američkog predsjednika na mitingu u Pensilvaniji, u srednjoj školi je izbačen iz streljačkog kluba i smatran je opasnim po okolinu.

Pored uznemirujućih priča osoba koje su ga poznavale iz školskih dana, sada se pojavio i video snimak Kruksovog diplomiranja.

Frederik Mah, aktuelni kapiten streljačkog kluba srednje škole u gradiću Betel Park, koji je nekoliko godina mlađi od Kruksa, ispričao je medijima da je atentator na Trampa pokušao dok je bio učenik da uđe u taj tim.

Navodi se da je Kruks tada odbijen zato što je loše pucao iz puške.

Džonatan Majers, koji je bio član tima u vrijeme kada se Kruks tu prijavio, kazao je da je bilo nečeg zlokobnog u vezi sa njim.

On ne samo da nije primljen u tim, već je od njega zatraženo da se više ne vraća tu pošto je mnogo loše pucao, pa je to smatrano, kao, opasnim - rekao je Majers za ABC njuz.

Drugi članovi tadašnjeg streljačkog tima kazali su da je Kruks ispričao neprikladne šale i da je generalno djelovalo da nešto tu nije u redu.

Ispričao je neke grube viceve koji nisu bili prikladni za školsko okruženje kada je oružje tu prisutno - kazao je jedan od Kruksovih školskih drugova, prenosi Dejli mejl.