Svijet

"SJAJAN POSAO, DŽO" Bajden napravio fijasko, miјešao ljude i države, Tramp nije propustio priliku da ga isprozivа

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Američki predsјednik Džo Bajden napravio je veliki gaf kad je pomiješao potpredsjednicu Kamalu Haris i svog prethodnika Donalda Trampa na pomno praćenoj konferenciji za novinare na samitu NATO!

Izvor: Profimedia

Bajden je napravio gaf ubrzo nakon što je pomiješao ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog na drugom događaju.

Vidite, ne bih izabrao potpredsjednicu Tramp za potpredsjednika da mislim da nije kvalifikovana da bude predsjednik - rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara

Američki predsjednik je govorio tihim i hrapavim glasom, često je prekidao rečenicu da bi se nakašljao, a nekoliko puta je izgubio tok misli.

Bajden je sazvao konferenciju kako bi umirio kritičare iz redova demokrata koji traže da se povuče iz izborne trke nakon konfuzne debate protiv glavnog rivala, međutim, sada je samo pojačao zabrinutost dajući kontradiktorne primedbe, zaboravljajući pitanja, ali i dajući neprecizne odgovore.

Tramp je odmah ismijao svog naslednika na društvenim mrežama.

Sjajan posao Džo - napisao je bivši predsjednik.

Bajden nije mogao da se sjeti tačne titule generala vazduhoplovnih snaga i takođe se mučio da izgovori reč "neurolog" dok je tvrdio da neće tražiti još jedan kognitivni pregled. Predsjednik je napravio i niz drugih činjeničnih grešaka pogrešno navodeći da Kina ima manje od milijardu ljudi i pomiješao tu zemlju sa Rusijom.

Događaj koji je trajao 59 minuta uključivao je pitanja od 10 novinara unapred odabranih od strane službe za medije Bijele kuće. Bajden je inače izašao pred novinare sa skoro sat vremena zakašnjenja i čitao je uvodnu riječ od sedam i po minuta sa telepromtera.