Svijet

"PUTIN SPREMA UBISTVA, SABOTAŽE, POŽARE..." Zvaničnik NATO otkrio zastrašujuće planove ruskog predsjednika

Autor Aleksandar Blagić

Visoki zvaničnik Alijanse rekao je da ruski predsjednik Vladimir Putin sprovodi tajnu kampanju u Evropi.

Izvor: Profimedia

Visoki zvaničnik NATO pakta izjavio je da predsjednik Rusije Vladimir Putin sprovodi "tajnu kampanju u Evropi koja se sastoji od planiranja atentata, sabotaže i podmetanja požara u cilju podrivanja javne podrške Ukrajini", prenosi "Jutarnji list". Prema njegovim riječima, Rusija bi ratnu ekonomiju mogla da održi još tri ili četiri godine.

"Ono što danas vidimo su veoma veliki ruski gubici. Rusija pokušava da zauzme teritoriju. Vidjeli smo da ukrajinska odbrana značajno napreduje", rekao je zvaničnik NATO-a.

Danas je počeo NATO samit u Vašingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Učestvovaće i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

"Vidimo da iz dana u dan napreduju. NATO je odgovorio na tajnu kampanju Rusije da podriva evropsku podršku Ukrajini izdavanjem dva saopštenja u kojima se Moskva upozorava da je alijansa svjesna šta Rusija radi. Takođe je značajno povećao razmjenu obavještajnih podataka među zemljama članicama tako da imamo zajedničku sliku o tome šta se dešava. Rusija regrutuje oko 30.000 vojnika mjesečno, zbog čega može da priušti velike gubitke na liniji fronta", dodao je zvaničnik.