Svijet

BAJDEN VADI KECA IZ RUKAVA: Demokrate traže da se povuče do petka, a američki lider dan ranije ima POSLEDNJU PRILIKU

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Sve više predstavnika Demokratske stranke želi da se američki predsjednik Džo Bajden povuče iz izborne trke do sledećeg petka!

Izvor: Kurir / AP/Paul Sancya

Bajden, međutim, navodi da ga ništa, osim Boga, neće ubijediti da napušti predizbornu kampanju.

Sve veći broj demokrata planira zemaljsku intervenciju. Žele da svi od Obame do lidera u Kongresu mole Bajdena da odustane do petka - navodi portal Aksios.

Mnoge demokrate vjeruju da Bajden ništa ne može da uradi da preokrene situaciju na izborima u svoju korist.

Svaki pojedinac koji se ne preziva Bajden ili koju ne plaća predsjednik prepoznaje u kojoj je dubokoj rupi - rekao je visoki demokratski operativac koji non-stop razgovara sa izabranim zvaničnicima.

Američki lider inače planira konferenciju za novinare u četvrtak popodne nakon trodnevnog samita NATO u Vašingtonu.

Bajden vjeruje da će snažna nedjelja u NATO i snažan nastup na konferenciji za novinare odnosno privatni pritisak njegovih saveznika smiriti oluju - navodi Aksios i dodaje da bi demokratski kritičari u slučaju da ne Bajden podnese ostavku morale da vode javnu borbu na predstojećoj konvenciji u avgustu da ponište volju birača i to 11 nedelja pre dana izbora.

To bi pokidalo partiju, konvenciju, Bajdenovo nasleđe... Predsjednik vjeruje da će na kraju njegovi kritičari pokleknuti - dodaje Aksios.

Američki predsjednički izbori održaće se 5. novembra.

Grupa istaknutih demokrata, podsjetimo, prethodno je javno zatražila od američkog predsjednika Džoa Bajdena da se povuče iz izborne trke! Uticajna grupa donatora uputila je u petak pismo Bajdenu pozivajući ga da okonča svoju kandidaturu za reizbor.