Svijet

MISTERIJA NA FRONTU U UKRAJINI! Otkriven niz od 16 NEOBIČNIH SFERA nasred polja:Mislio sam da znam za svako RUSKO ORUŽJE

Autor Vasilisa Grgurevic Izvor Kurir

Niz od 16 misterioznih struktura zabilježen je nadomak prve linije fronta negdje u Ukrajini!

Izvor: screenshot

Serhij Beskrestnov, ukrajinski vojni ekspert za elektroniku, objavio je na svom Telegram kanalu fotografije iz vazduha na kojima se vidi niz ruskih misterioznih sfera postavljenih na polju i na zadnjem dijelu kamiona prije nego što su iznijete i postavljene. Takođe se vidi i maskirna mreža ili neka vrsta cerada postavljena oko struktura kao i očišćeni prostor u blizini gdje se nalazi kamion.

Izvor: screenshot

Za sada nije poznato da li je strukture snimio satelit ili izviđački dron. Nije poznato ni kad i gdje su nastale fotografije.

Mislio sam da znam za sva tehnološka rješenja neprijatelja. Sada sam zbunjen skupom nekih hemisfera u nizu - napisao je Beskrestnov na svom kanalu na Telegramu.

Beskrestnov je odmah odbacio mogućnost da bi strukture mogle biti sferične antene na naduvavanje ili antenska kućišta za komunikacijske svrhe. Takođe je eksplicitno napomenuo da niz nije u skladu sa ruskim protivbaterijskim sistemom 1B75 Penicilin koji koristi akustične senzore i termičku sliku da otkrije dolazeću artiljerijsku vatru i zatim geolocira njen izvor.

Portal TWZ navodi da bi ovakav niz takođe možda mogao da sadrži senzore koji mogu da detektuju signale i geolociraju emitere putem triangulacije. Nije isključeno ni da strukture predstavljaju samo terenska utvrđenja ili prepreke.

TWZ skreće pažnju na se na fotografijama vidi relativno dobro održavano polje bez velikih tragova koje bi se moglo povezati sa kretanjem teških vojnih kamiona.

Ukrajinske snage za specijalne operacije, podsjetimo, nedavno su pogodile ruski sistem za elektronsko ratovanje Borisoglebsk-2 negdje na istoku zemlje.