Svijet

POLNO ZLOSTAVLJAO MARTJU, A ONDA JE MUČKI UBIO DA PRIKRIJE ZLOČIN! Policija našla njeno tijelo

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Jedan detalj je bio posebno jeziv

Izvor: Kurir / Profimedia

Istražitelji su uhapsili osumnjičenog za ubistvo mlade plivačice Martje B. (21) iz Nibila u Njemačkoj, čije je tijelo pronađeno u šumi.

U pitanju je 35-godišnji muškarac iz Nibila, koji je identifikovan uz pomoć DNK. On je u četvrtak popodne uhapšen zbog ubistva.

Osumnjičeni je živio nedaleko od žrtve. Prema nalazima istražitelja, između osumnjičenog i žrtve nije bilo ranije veze.

Martje B., koja je radila kao baštovanka i bila iskusna plivačica, nestala je prošlog petka između 8 i 12 sati, kada je otišla da vježba u susjednom Maršenparku, samo 50 metara od njenog stana u Nibilu.

Međutim, Martja se nije pojavila na sastanku sa majkom, zbog čega se žena zabrinula i pozvala policiju. Prema njenim prijateljima, Martja je bila odgovorna mlada žena koja je uvjek održala svoju reč i nikada nije kasnila.

Uslijedila je dramatična potraga, a njeno tijelo je pronađeno u subotu u toku noći.

Na mjestu gdje je tijelo pronađeno, u šumi gde se već dogodilo najmanje jedno silovanje i jedno ubistvo, dokazi su ukazivali na brutalno ubistvo, prema istražiteljima. Ono što je posebno jezivo je to što je, kada je policija pronašla mrtvu Martje B., ona bila djelimično gola i nije imala pantalone.

Dokazi su upućivali na se*sualni zločin. Sumnja se da ju je ubio kako bi prikrio silovanje.

Prema istražiteljima, osumnjičeni, koji je sada u pritvoru, pokušao je da sahrani mrtvu ženu nakon zločina, ali nije uspio.

Istraga se nastavlja.