Svijet

BAJDEN PRISUSTVOVAO SAMITU G7 U ITALIJI: Pozdravljao padobrance, fotografisao se sa Đorđom Meloni

Autor Marija Milošević Izvor Kurir

Američki predsjednik Džo Bajden prisustvovao je ceremoniji otvaranja G7 u Italiji.

Izvor: Kurir / Screenshot

Video sa samita Grupe sedam u Italiji ponovo kruži i neki kažu da prikazuje Bajdena "dezorijentisanog" tokom padobranskih skokova 13. juna.

Na mrežama je objavljen deo video snimka sa događaja, na kome se činilo da se vidi da se Bajden polako udaljava od svetskih lidera sve dok ga italijanska premijerka Đorđa Meloni ne traži za grupnu fotografiju.

Ali duži snimak događaja, objavljen na Jutjub kanalu sastanka G7 u Italiji, pokazuje drugačiju priču. U različitim vremenima, možete videti na slikama, kako padobranci sleću sa desne strane kadra, Bajdenove leve strane.

Na video snimku ispod, snimljenom iz drugog ugla, padobranci su prikazani sa Bajdenove leve strane na travi, dok drugi sleće sa zastavom sa samita G7, malo pre nego što se Bajden okrene da razgovara sa njima.

Novinski kanal MSNBC u svojoj emisiji "Jutro Džo" prikazao je snimak iz drugog ugla, gde se nekoliko padobranaca jasno vidi iza Bajdena sa njegove leve strane. Okreće se i razgovara sa njima i pokazuje im palac gore, pre nego što ga je Melonijeva povala za grupnu fotografiju.

Ali duži video i iz drugih uglova jasno pokazuju kako Bajden razgovara sa padobrancima na zemlji, pre nego što ga je italijanska premijerka pozvala na grupnu fotografiju. Te su govori da se na snimku vidi kako je Bajden dezorijentiran, kako odlazi od drugih svjetskih lidera, tokom događaja na samitu Grupe sedam u Italiji, lažni.