Svijet

KAMERE ZABILJEŽILE KAKO DJEVOJČICA ULAZI U AUTO, UBRZO JE NAŠLI MRTVU

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Detalji svirepog ubistva u Grčkoj, ubica priznao SVE

Izvor: Kurir/ Amber alert Hellas

Sigurnosne kamere snimile su trenutak kada djevojčica (11) ulazi u automobil svog strica u Grčkoj, a nekoliko sati kasnije pronađena je mrtva.

Mala Vasiliki Nikolopoulou (11) nestala je u nedelju uveče u 21.10 sati, a porodica je oko 3 sata ujutru prijavila njen nestanak.

Nažalost, dJevojčica je u ponedeljak pronađena mrtva, ubodena u vrat. Za ubistvo se sumnjiči njen stric, koji je ranije osuđivan zbog silovanja maloljetnice. On je navodno u policiji priznao ubistvo.

"Odveo sam je u njivu i ubio je šrafcigerom", navodno je rekao osumnjičeni nakon hapšenja.

Djevojčica je pronađena mrtva na području Ilije, a prema navodima lokalnih medija, osumnjičeni , iako je priznao ubistvo, nije naveo motiv.

Otkriveno je da je ujak juče ujutru išao da tješi roditelje ubijene djevojčice, dok su još vjerovali da je oteta. Istovremeno, na društvenim mrežama je dijelio informacije "amber alerta" o njenom nestanku.

Nedugo nakon što su roditelji prijavili nestanak Vasiliki, policija je pregledala sigurnosne kamere, koje su snimile djevojčicu kako ulazi u automobil. Ubrzo se ustanovilo da je u pitanju vozilo njenog strica. U ovom trenutku nije poznato da li je dijete zlostavljano prije ubistva, a tijelo male Vasiliki pronađeno je na jednoj njivi.

Mediji pišu da je osumnjičeni 2017. godine hapšen zbog silovanja 14-godišnje djevojčice. On je 2020. osuđen na devet godina zatvora, ali je kazna ukinuta, a on pušten na slobodu uz obavezu da se redovno javlja u policijsku stanicu.

Prema navodima medija, on je juče nakon hapšenje negirao da ima veze sa nestankom Vasiliki, ali je ubrzo uhvaćen u laži. Na kraju je priznao da je ubio svoju malu rođaku, tako što joj je zario šrafciger u vrat. Na kraju je inspektore odveo do mesta gdje je bacio tijelo djevojčice.