Svijet

NAPADNUTA RUSIJA! Dronovi se zakucali u rafineriju nafte, odjeknule razorne eksplozije (VIDEO)

Autor Nevena Davidović

Pogođena je rafinerija nafte u Rostovskoj oblasti.

Izvor: X/Mykhaïlo Golub/Sergej Sumle

Tokom noći napadnuta je rafinerija nafte u Novošahtinsku, gradu u Rostovskoj oblasti. Čule su se eksplozije i izbio je požar.

"Uslijed napada dronom izbio je požar u novošahtinskoj rafineriji nafte. Hitna pomoć je stigla na lice mjesta. Gašenje požara je obustavljeno zbog novog napada. Ljudstvu je rečeno da se povuče na bezbjednu udaljenost", rekao je guverner Vasil Golubev.

Kada je prošla opasnost od novih napada, vatrogasci su počeli da gase požar, a korišćeno je i vatrogasno vozilo.

"Vatra je zahvatila površinu od 100 kvadratnih metara. Prema prvim informacijama, nema poginulih i povrijeđenih. Podaci se provjeravaju", rekao je Golubev.

Društvenim mrežama proširio se snimak na kome se vidi veliki požar u pomenutoj rafineriji. Inače, ista rafinerija je napadnuta u martu ove godine, a tada je odgovornost za napad preuzela Glavna obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine.

Rusi su prijavili i napad na skladište nafte u Belgorodskoj oblasti.

"Oružane snage Ukrajine su dronom napale skladište nafte u Starom Oskolu. Kao rezultat, zapalio se tenk. Četiri vatrogasne ekipe su ga brzo ugasile. Udarni talas je razbio stakla na obližnjoj stražarskoj stanici. Nije bilo izvještaji o žrtvama", saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov.