Svijet

"NA KOLIMA NEMA UDARCA, BILA BI ULUBLJENA DA JE DIJETE UDARENO" Šokantan iskaz osumnjičenog za ubistvo Danke

Autor Aleksandar Blagić

Otkriveno je cijelo saslušanje Srđana Jankovića u vezi ubistva djevojčice Danke Ilić.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Fcebook/Printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u ponedeljak je saslušan Srđan Janković (50) koji je negirao da je počinio zločin 26. marta ove godine u Banjskom Polju kod Bora. Da podsjetimo, on je osumnjičen da je ubio djevojčicu službenim vozilom nakon čega su tijelo odnijeli na deponiju i otarasili ga se.

On je odgovorio na oko stotinu pitanja u tužilaštvu. Saslušavan je oko tri i po sata, od 10 do 13:30 časova.

"Janković je, navodno, pred tužilaštvom mirno i staloženo govorio i odgovarao na sva pitanja koja su mu postavljena. Detaljno je govorio o 26. martu, danu kada je Danka nestala i kada su je, kako se sumnja, Janković i Dragijević prvo udarili kolima JKP 'Vodovod', gdje su bili zaposleni, a onda i ubili i bacili tijelo. Objasnio je šta je tamo radio i priznao je da je pio alkohol. Priznao je i da je bio za volanom 'fiat pande', koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mjesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario. Ispričao je i da ga ne grize savjest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dijete njima udareno", ispričao je izvor "Kurira" iz tužilaštva.

Srđan Janković je priznao u policiji krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a u tužilaštvu se branio ćutanjem sve do danas kada je negirao krivično djelo. Sa druge strane, Dragijević je sve priznao i u policiji i u tužilaštvu.