Svijet

POLITIČARU ODSJEKLI OBIJE ŠAKE I STOPALA! Mislio da "samo" ima temperaturu, objavio jezive slike iz bolnice

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Političar kojem su odsjekli obije šake i stopala zbog infekcije pokazao kako je izgledao prije operacije. Upozoravamo da je sadržaj uznemirujuć!

Izvor: Youtube/Mark Braithwaite

Britanski član Parlamenta, Krejg Mekinli (57), ostao je bez obije šake i oba stopala nakon jezive infekcije sepsom. Hrabri političar (57) pokazao je na društvenim mrežama kako su mu ruke i noge izgledale prije amputacije.

Sve je počelo u septembru prošle godine, kada se Krejg osjetio loše. Uradio je test na koronu koji je bio negativan, i utvrdio da mu je šećer nizak, ali nije imao nikakve druge signale za uzbunu. Pošto mu je postajalo sve gore, njegova supruga Kejti, inače farmeceutkinja, pozvala je Hitnu pomoć i političar je prebačen u bolnicu. Krejg je imao visoku temperaturu, ali su mu ruke bile hladne kao led.

Tada je krenula borba za život, iz koje je izašao tek mjesecima kasnije, ali bez šaka i stopala.

Mekinliju je postavljena dijagnoza sepse, i ljekari su se borili da ga spasu od jake infekcije. U novembru 2023. pao je u komu iz koje se probudio tek 16 dana kasnije, ali su mu šake i stopala bili potpuno pocrnjeli.

U objavi na društvenim mrežama, političar je ispričao da mu je sepsa "ubila ruke i noge".

"Više od 50 godina, ove stvari bile su dio mog tijela. Sepsa je izazvala njihovu potpunu smrt. Izgledaju kao izvađene iz močvare, zbrčkane, suve, sasušene. Moje ruke izgledaju kao ruke faraona iskopanog u pustinji", rekao je on.

Političar je objavio i fotografije i video potpuno pocrnjelih, neupotrebljivih šaka i stopala. Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujuća!

Izvor: screenshot

"Bilo je očigledno da ne mogu da ih zadržim, iako su me dobro služili 57 godina. Ruke su bile stisnute u pesnice, osjećao sam samo par prstiju na nogama, i ljekari su možda mogli da mi spasu dio stopala ali su mi rekli da ću lakše nositi proteze i hodati ako isjeku sve", ispričao je on.

Mekinli sada u šali kaže da se raduje tome što će zbog proteza biti "malo viši nego ranije", i poručuje svima da želi da ga zovu "bionički član Parlamenta".