Svijet

NESTAO PRIJE 26 GODINA I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG: Svi su mislili da je mrtav, a onda se desio ŠOKANTAN OBRT

Autor Marija Milošević Izvor Kurir

Tinejdžer koji je nestao 1998. godine pronađen je živ tokom vikenda u podrumu kuće njegovog navodnog kidnapera — samo 90 metara od kuće njegove porodice u Alžiru.

Izvor: Kurir/ Printscreen YouTube

Omar Bin Omran spašen je u nedelju iz kuće svog dugogodišnjeg otmičara nakon što je nestao na putu kada je krenuo u školu prije nekih 26 godina, javljaju alžirski mediji .

Omar, koji sada ima 45 godina i ima bradu, spašen je iz podruma ispod komšijevog poda prekrivenog senom, pokazuje snimak koji prikazuje zatvorenika zbunjenog izgleda objavljen na društvenim mrežama.

Njegov optuženi otmičar, 61-godišnji muškarac koji je živio sam, priveden je, saopštilo je Tužilaštvo.

Porodica žrtve je navodno obavjestila istražitelje nakon što je brat osumnjičenog sugerisao da su njegov brat i sestra umješani u otmicu u objavi na društvenim mrežama dok su se borili oko nasljedstva.

Nacionalna žandarmerija je zatim ponovo otvorila istragu i pretražila kuću čovjeka sve dok nisu otkrili otvor sakriven ispod sijena na podu.

Omara su zatekli iza vrata, rekli su tužioci.

Omar je odveden u medicinski centar na liječenje — i fizičko i psihičko, dok će neimenovani osumnjičeni ići na suđenje za „gnusni zločin“, saopštilo je tužilaštvo.

Navodni otmičar tinejdžera takođe je optužen za ubistvo njegovog psa — koji se vidi na fotografijama sa njim u godini kada je nestao, prema izveštajima alžirskih novina .

Pas se zadržao oko kuće osumnjičenog čitav mjesec nakon što je Omar nestao.

Ubrzo nakon toga, tijelo psa ostavljeno je ispred kuće Omarove porodice - i vjerovalo se da je otrovano.

Nažalost, Omarova majka, koja nikada nije prestala da traži svog nestalog sina, jednog od njeno devetoro djece, umrla je 2013. godine, rekao je njegov ujak alžirskim medijima.

Dok su drugi članovi porodice vjerovali da je ubijen tokom građanskog rata u zemlji tokom 1990-ih i ranih 2000-ih, njegova majka je u svom srcu osjećala da je još uvek živ.

Njena posljednja želja je bila; „Molim vas, nemojte prestati da tražite Omara. Siguran sam da je još živ“, navodi se u izvještajima.

Žrtva je navodno rekla članovima porodice da ih ponekad vidi kako prolaze kroz prozor u kući njegovog otmičara, ali nije mogla da govori ili ih doziva — kao da je pod nekom vrstom čarolije, prema alžirskim novinskim člancima