Svijet

PUTIN NJEGA VIDI KAO NOVOG VOĐU ČEČENA! Moskva pronašla naslednika Kadirova, preveo Vagnerovce u svoju jedinicu!

Autor Aleksandar Blagić

Vođa Čečenije Ramzan Kadirov navodno ima nekrozu pankreasa zbog čega se traži njegov naslednik.

Izvor: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Kako navodi portal "Novaja Gazeta", vođa Čečenije Ramzan Kadirov navodno ima nekrozu pankreasa zbog čega Moskva planira da pronađe njegovog naslednika. Njemu je ova bolest dijagnostikovana početkom 2019. godine nakon čega je počeo dva puta godišnje da se podvrgava hirurškim zahvatima u Centralnoj kliničkoj bolnici Administrativnog odjeljenja predsjednika Ruske Federacije.

Moskva navodno planira da pronađe novog lidera Čečena jer Kadirovo stanje ne izgleda dobro i nema naznaka da će se uskoro izliječiti. "Novaja Gazeta" podsjeća da je 18. decembra 2023. godine u Moskvi održan kongres Jedinstvene Rusije na kome su delegati podržali kandidaturu Vladimira Putina za peti predsjednički mandat.

Izvor: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

Tada je govornik bio Čečen general-major Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga "Ahmat" koji je mnoge oduševio svojim izražavanjem i stavovima. Kako navode analitičari, čini im se da je tada krenuo uspon Alaudinova koji je u martu ove godine uspješno završio pregovore o prenosu jezgra "Vagnera" u jedinicu "Ahmat".

Nakon toga, predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je naredbu o imenovanju mladog komandanta na mjesto zamjenika načelnika Glavne uprave za vojno-politički rad Ministarstva odbrane Rusije. Putinova naredba je još jedna potvrda da se ruska predsjednička administracija opredijelila za naslednika Ramzana Kadirova.

Izvor: Not supplied / WillWest News / Profimedia