Svijet

UKRAJINA SPREMA UDARAC NA SIMBOL RUSIJE! Dronovi, projektili i moćni avioni idu u specijalnu misiju

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajina navodno planira da sruši Krimski most do sredine jula ove godine.

Izvor: twitter/chronology22

Ukrajina navodno planira da sruši Krimski most do sredine jula ove godine, prenosi "San". Taj most spaja Rusiju sa poluostrvom Krim i Ukrajina navodno planira veliki napad projektilima, morskim drnovima i avionima F16.

Ovaj most za Rusku Federaciju predstavlja simbol vraćanja Krima dok za Ukrajinu predstavlja simbol ruske okupacije. Brajan Кlark, viši saradnik na Hadson institutu i ​​direktor Centra za odbrambene koncepte i tehnologiju, vjeruje da je sasvim moguće da bi Ukrajina to mogla da uradi, ali joj je potrebno pravo oružje.

"Najaktivnije branjeni most na svijetu mogao bi da bude srušen višestrukim vazdušnim i morskim napadom u stilu velikog praska", rekao je Klark za "San".

Klark navodi da će projektili "Storm Shadow" biti korišćeni za napad na Krim. U samoj bazi na Krimu će se detonirati eksplozivni čamci bez posade.

Da podsjetimo, Krimski most je već dva puta bio meta napada. Oba puta je pretrpjeo teška oštećenja, naročito u julu 2023. godine kada je Rusija jedva prebacivala tenkove i zalihe na ovo poluostrvo.