Svijet

PUTIN ĆE PROFITIRATI IZ TERORISTIČKOG NAPADA! "Svijet nikada neće saznati istinu o masakru u Moskvi"

Autor Aleksandar Blagić

Narodna poslanica u ukrajinskom parlamentu Kira Rudik smatra da će Vladimir Putin iskoristiti masakr u Moskvi kako bi pojačao napade na Ukrajinu.

Izvor: Profimedia

Najmanje 143 osobe stradale su u masakru u Moskvi u koncertnoj hali Krokus, osumnjičeni su uhapšeni, a odgovornost je preuzela Islamistička država. Nekoliko žena svjedočilo je nakon napada kako su izgledale scene užasa, a narodna poslanica u parlamentu Kira Rudik u Ukrajini smatra da će ruski predsjednik Vladimir Putin "iskoristiti" ovu tragediju kako bi pojačao napade na Ukrajinu.

"Svijet nikada neće saznati šta se zaista dogodilo u Krokus dvorani jer Rusija ne dozvoljava nezavisnu i stranu istragu i pomoć. Šta god da se dogodilo, Putin će to iskoristiti kako bi nastavio rat u Ukrajini i da mobiliše još više Rusa koji će da ginu na ukrajinskoj teritoriji.. Mislim da je Putin, koji je moć skupio sa jednim terorističkim napadom, će ostati na vlasti sa drugim terorističkim napadom", rekla je Rudik za "Skaj Njuz".

Na njenu izjavu momentalno je reagovala Natalija Naročikaja, bivša potpredsjednica ruskog komiteta za stranu saradnju. Ona je rekla da su tvrdnje Kire Rudik "čiste gluposti".

"Mi imamo više od 400.000 volontera koji se pridružuju armiji od prošle godine. Nema potrebe za mobilizacijom. Ne ubjeđujte sebe da Rusija nije ujedinjena i da ne voli svog predsjednika", izjavila je Naročikaja.

Napadači su uhapšeni blizu granice sa Ukrajinom. Dvojica su uhapšena nakon potjere automobilom, dok su druga dvojica uhvaćena u šumi.

Pogledajte fotografije masakra u Moskvi