Svijet

UBIO LJUBAVNIKA, PA NJEGOVO TIJELO ZABETONIRAO U KADI! Smrad prekrio talogom kafe, policiji priznao šta je uradio

Autor Uroš Matejić

Huan Tejedor Baron, koji sada ima 25 godina, priznao je krivicu za ubistvo Gerija Rubija (73)

Izvor: Hawaii police

Muškarac je u ponedeljak priznao krivicu za ubistvo, otprilike dvije godine nakon što je tijelo njegovog ljubavnika pronađeno zabetonirano u kadi u jednoj od najekskluzivnijih zatvorenih naselja na Havajima. Huan Tejedor Baron, koji sada ima 25 godina, priznao je krivicu za ubistvo Gerija Rubija (73). Kako je priznao krivicu, tužioci neće tražiti kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, već će preporučiti minimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

Prema sudskim dokumentima, Baron je zalio tijelo cementom i planirao da na prevaru preuzme vlasništvo nad njegovim automobilom i kućom u Loa Ridžu na Havajima u Honoluluu. Podaci o imovini pokazali su da je Rubi kupilo kuću 2020. za skoro 2,2 miliona dolara, prenosi ABC Nevs .

Vlasti su u martu 2022. godine iskopale Rubijevo tijelo u raspadanju iz kade, nakon što je njegov brat rekao policiji da se nije čuo sa Rubijem nedeljama. U Rubijevom poslednjem mejlu njegovom bratu pominje se da je "upoznao novog ljubavnika po imenu Huan" koji je bio znatno mlađi, saopštila je policija. Policija je rekla da je Baron prekrio cement talogom od kafe da bi prikrio miris. Baron je uhapšen nakon što su ga pronašli u zadnjem dijelu autobusa za Meksiko u Anahajmu u Kaliforniji.