Svijet

SRBIN UHAPŠEN U IRSKOJ! Sa saradnicima istovarao kokain sa broda, ali MJEŠTANI IH RASKRINKALI!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Srbin, za kojeg irski mediji pišu da je član međunarodne bande koja se sumnjiči za krijumčarenje droge iz Južne Amerike u Evropu, uhapšen je u blizini jednog sela na jugozapadu Irske, zajedno sa još devet muškaraca.

Izvor: Printscreen Twitter/Guardian

Pored Srbina, uhapšeni su i šestorica Španaca, dva Holanđanina i jedan muškarac iz Sjeverne Irske, pišu lokalni mediji.

Kako dalje navode, irska policija je spriječila isporuku droge od strane međunarodne bande, a uhapšeni su muškarci starosti od 20 do 50 godina.

Policija je u kamionu pronašla čamac na naduvavanje, a potom su u blizini u jednom kampu nedaleko od Dablina, uhapsili desetoricu muškaraca, nakon što su zbog lošeg vremena prekinuli iskrcavanje pošiljke kokaina sa broda - prenose irski mediji.

Izvor: PRINTSCREEN/PANORAMA.IT

S obzirom na to da je Južna Amerika uglavnom početna tačka narko grupa odakle drogu brodovima šalju, da bi je zatim kamionima razdijelili, tako se i među lokalnim stanovništvom irskog sela pojavila sumnja da je u srijedu kasno uveče dovezen kamion u koji je trebala biti iskrcana upravo pošiljka kokaina sa broda.

Droga nije pronađena, jer osumnjičena desetorka nije stigla da je iskrca sa broda, a mještani su ih u međuvremenu prijavili policiji, tako da nije poznato koja količina kokaina je prošvercovana u Irsku - navode mediji.

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj u Irskoj, koja je postala jedna od bitnih karika u švercu kokaina, odnosno mjesto u koje iz Južne Amerike pristiže kokain.

Irska policija imala je pune ruke posla i kada su prošlog septembra zaplijenili više od 2,2 tone kokaina, takođe na jugozapadnoj obali Irske, i to u vrednosti od oko 157 miliona eura. Ovo je bila najveća zaplijena droge u Irskoj ikada - podsjetili su mediji.