Svijet

PUTINOV GOVOR TIJELA POKRENUO NAGAĐANJA! Ruski lider morao da kontroliše nogu tokom intervjua sa Karlsonom (VIDEO)

Autor Miloš Škrbić

Zbog pokreta ruskog lidera se podigla bura na mrežama.

Izvor: printscreen/twiter/Anton Gerashchenko

Glasine o narušenom zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina dodatno su podstaknute kada je uočeno da je ruski lider morao da kontroliše svoju nogu tokom intervjua sa novinarom Takerom Karlsonom.

Naime, u dvosatnom intervjuu Putin je rukom morao da smiruje svoju nogu koja se nekontrolisano tresla. Neki kritičari su doveli u pitanje Putinovo zdravlje posebno nakon što je uslikan kako pravi grimase tokom sastanka sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom 28. januara.

Trzaji noge primjećeni su i u septembru, kada je Putin imao sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom. Video snimci su pokazali kako Putin uzastopno podiže i spušta lijevu – pokret koji ponavlja u intervjuu sa Karlsonom.

Kremlj je više puta demantovao glasine da Putin ima ozbiljne zdravstvene probleme, poput srčanog udara ili raka. U oktobru je Telegram kanal „General SVR“, koji redovno tvrdi da Putin boluje od raka, naveo da je doživio srčani udar, prenosi Dejli mejl. Kanal je objavio da je u svim nedavnim Putinovim pojavljivanjima, uključujući i inostrane posjete, u stvari bio njegov dvojnik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da je predsjednik dobro i da kruže lažne vijesti. Spekulacije o tome da koristi dvojnika pojavile su se u junu kada je Putin iznenada posjetio grad Derbent na jugu Rusije i to samo nekoliko dana nakon neuspjele Vagnerove pobune.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, 2022. godine, procurili su tajni dokumenti u kojima se tvrdilo da Putin ima početni stadijum Parkinsonove bolesti i rak pankreasa. "Mogu da potvrdim da mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest u ranom stadijumu, ali ona već napreduje. Putin redovno uzima sve vrste teških steroida i inovativnih injekcija protiv bolova kako bi zaustavio širenje raka koji mu je nedavno dijagnostikovan. To ne samo da izaziva veliki bol, već je Putinu natečeno lice, a tu su i druge nuspojave kao što su rupe u pamćenju“, navodi se u pomenutim dokumentima.