Svijet

ZELENSKI NAJAVIO RAT NA BALKANU! "Imamo informacije da Rusija sprema novu EKSPLOZIJU" - Uznemirujuće tvrdnje Kijeva

Autor Aleksandar Blagić

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas rekao da bi Ruska Federacija mogla da izazove nove krize kako bi skrenula pažnju svjetske javnosti sa rata u Ukrajini.

Izvor: Tweet/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas izjavio da Rusija navodno planira da skrene pažnju svjetske javnosti sa rata u Ukrajini time što će započeti sukoba u Moldaviji ili na Balkanskom poluostrvu. Zelenski tvrdi da Rusija stoji iza sukoba Izraela i Hamasa na Bliskom istoku i smatra da će Moskva pokušati da kreira novu krizu u svijetu.

"Danas svi pričaju o krizi na Bliskom istoku. Kako sam iskreno i rekao, nije od juče taj problem. Nije ni od prekjuče. Svi znaju o ovom dugotrajnom konfliktu i ratu, ali niko neće da ga okonča. Rusija stoji iza rata na Bliskom istoku sa svojim saveznikom Iranom, sigurni smo u to", izjavio je Zelenski, a prenijela je agencija "Interfaks".

Potom je naveo gdje bi mogli da izbiju novi sukobi. Zelenski tvrdi da Ukrajina ima informacije da nakon Bliskog istoka, Rusija planira da "proizvede krizu na Balkanu".

"Vjerujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima dugotrajan plan. Blisti istok, biće i Balkan ako ništa ne urade svjetske sile. U tom slučaju će doći do nove eksplozije", rekao je Zelenski.

Nakon Balkana, podijelio je saznanja o Moldaviji. Kaže da je cilj Moskve da obori proevropsku vlast u ovoj zemlji.

"Vidjelo se tokom izbora da nešto nije u redu. Da se izbori proglase neustavnim. Da se uništi aktuelna vlada koja je proevropska", istakao je Zelenski.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svjesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umiješa i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primijetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamjerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.