Svijet

SILOVATELJ I UBICA DECENIJAMA BIO U ZATVORU, IZAŠAO I OPET SILOVAO! Zgrabio ženu i rekao joj "ne vrišti ili ću te ubiti"

Autor Uroš Matejić

Silovatelj iz Kliftona proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje žene nakon što je pušten na slobodu.

Izvor: youtube/screenshot/DragonEmergencyVideos

Muškarac sa nadimkom silovatelj iz Kliftona, koji je proveo više od 50 godina u zatvoru, proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje žene nakon što je pušten na slobodu. Ron Evans (82) silovao je i ubio Ketlin Hitkot 1964. i počinio seriju seksualnih napada u Bristolu kasnih 70-ih.

Odbor za uslovni otpust ga je pustio 2018. godine, nakon čega se Evans preselio u London. Juče ga je porota proglasila krivim za seksualno zlostavljanje žene sa kojom se sprijateljio prošle godine. Londonska policija saopštila je da se incident dogodio u oblasti Vembli u julu prošle godine. Nakon istrage, Evans je uhapšen 12. avgusta, piše BBC.

Evans je prethodno osuđen 1964. godine za silovanje i ubistvo gospođe Hitkot, 21-godišnje radnice u trgovini koja je nestala u Notingemširu. Osuđen je na doživotni zatvor, ali je odslužio samo 11 godina prije nego što je pušten i preselio se u Bristol.

Zatim, u periodu od tri godine, od 1977. do 1979., sedam žena je seksualno zlostavljano u djelovima grada Klifton, Redlend i Vestberi park. Žene u Bristolu su tada upozorene da ne šetaju same noću. Nakon pojačanog pritiska javnosti, policija je u januaru 1979. pokrenula tajnu operaciju u kojoj su mlade policajke i policajke obučene u žene postavile zamku za napadača.

U martu te godine policajku Mišel Leonard zgrabio je muškarac i rekao joj: "Ne vrišti ili ću te ubiti". Ispostavilo se da je to bio Evans, koji je priznao pet napada i proveo naredne decenije u zatvoru zbog počinjenih krivičnih djela, sve dok nije pušten 2018.

"Ovo su bili strašni zločini i saosjećamo sa žrtvama. Pooštrili smo kazne za najgore počinioce i naš predlog Krivičnog zakonika podrazumijeva da će silovatelji čitavu kaznu izdržati iza rešetaka, a sadističke ubice nikada neće biti puštene iz zatvora", naveo je u saopštenju portparol Ministarstva pravde. Presuda bi trebalo da bude objavljena u četvrtak.

BONUS VIDEO:

(MONDO)