Svijet

NETANJAHU GRMI IZ IZRAELA DOK SE VOĐA HEZBOLAHA OBRAĆA! Stravične prijetnje upućene sa fronta: Skupo ćete platiti!

Autor Miloš Škrbić

U toku je obraćanje vođe Hezbolaha, a govor pomno prati i izraelski premijer.

Izvor: Abir SULTAN/AFP/Profimedia

Dok  šef Hezbolaha govori u Libanu, Benjamin Netanjahu je upozorio tu grupu da ne testira Izrael i upozorio da bi "skupo platio“ ako to uradi. Izraelski premijer je rekao: "Poručujem našim neprijateljima na sjeveru da nas ne testiraju, skupo ćete platiti".

On je takođe rekao da neće biti primirja sa Hamasom sve dok militanti ne oslobode više od 240 izraelskih talaca i obećao da će nastaviti dalje u Gazi.

"Izrael odbija privremeni prekid vatre koji ne uključuje povratak naših talaca“, rekao je on. On je dodao da snage zemlje djeluju punom snagom na svim frontovima.

Dok iz Izraela stižu prijetnje Hezbolahu, sa nepoznate lokacije Hasan Abdel Karim Nasralah - vođa pomenute grupe putem sateleitskog snimka u prenosu uživo navodi da je izrael slab kao i da je ova operacija izazvala bezbjednosni, vojni, politički i psihološki zemljotres u Izraelu.

"Čitav mjesec Izrael nije uspjeo da ostvari nijedno vojno dostignuće. Izraelska vojska izbjegava veliku kopnenu operaciju u Gazi jer je slaba i nemoćna. Amerika je u potpunosti odgovorna za tekući rat u Gazi, a Izrael je samo izvršno oruđe. Amerika, Veliki Satana, je odgovorna za sve masakre i sadašnje i prethodne vjekove. Američke baze u Iraku i Siriji su pod napadima otpora i ovo je mudra i hrabra odluka. Ono što se dešava u Gazi ne liči na ostatak ratova. Ovo je odlučujuća i istorijska bitka i to obavezuje sve na odgovornost. Prvi cilj bi trebalo da bude zaustavljanje agresije na Gazu", rekao je vođa Hamasa.