Svijet

GDJE JE PUTIN POSLE POBUNE VAGNERA, ZAŠTO GA NEMA NIGDJE? Zelenski opleo po ruskom predsjedniku - "NE NAPUŠTA BUNKER"

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Gdje je Vladimir Putin nakon pobune Vagnera? Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski navodi da se "krije u bunkeru",

Izvor: Youtube/CNN

Nedeljama nakon početka ukrajinske kontraofanzive, ali i posle Vagnerove oružane pobune u Rusiji, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski dao je ekskluzivni intervju "Si-En-Enu" u Odesi. 

Kratkotrajna pobuna, koju je 23. juna pokrenuo vođa paravojne grupe Jevgenij Prigožin, predstavljala je najveću prijetnju autoritetu ruskog predsjednika u poslednje dvije decenije. Zelenski je rekao da će Vladimir Putin sada pokušati da ojača svoju moć i "konsoliduje svoje društvo".

Takođe je sugerisao da je ruski lider bio van vidokruga javnosti od tajnog dogovora Kremlja koji je okončao Vagnerovu haotičnu pobunu.

"Posle svih ovih događaja, gdje je Putin otišao? Rijetko izlazi na ulicu. Vidimo ga u njegovim kancelarijama, i na sličnim mjestima, ali ga nikada ne vidimo napolju", rekao je Zelenski.

Izvor: Profimedia

On navodi da su ukrajinski obavještajci ukazivali da Kremlj meri podršku Prigožinu.

"Pola Rusije je podržalo Prigožina. Pola Rusije je podržalo Putina", rekao je Zelenski. "Neki od ruskih regiona su u međuvremenu balansirali ne znajući za koga da podrže.

Stalne prijetnje njegovom životu, rekao je Zelenski, ne smetaju.

"Možeš da se staviš u kavez kao životinja i da tamo budeš okovan, stalno misleći da ćeš poginuti svakog časa. Naravno, moji telohranitelji treba da razmišljaju kako da spriječe da se to dogodi, a to je njihov zadatak. Ne razmišljam o tome."

Predsjednik Ukrajine rekao je i da bi, kada bi stalno razmišljao o pokušajima atentata, odlučio da se "zatvori".

Biću iskren prema vama. Da stalno razmišljam o tome, jednostavno bih se zatvorio, kao Putin sada koji ne napušta svoj bunker. Cijenim svoje usamljene trenutke. Rano ujutru, kada je tiho i bez ljudi, mogu samo da čitam ili slušam muziku", rekao je on.

BONUS VIDEO:

(MONDO)