Svijet

PUTIN TVRDI DA JE POČELA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA! Hitno obraćanje predsjednika Rusije: "Veliki gubici neprijatelja"

Autor Aleksandar Blagić

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da je, prema njegovim informacijama, počela ukrajinska kontraofanziva.

Izvor: Youtube/ MILITARY TUBE TODAY /SPUTNIK/screenshot

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je počela ukrajinska kontraofanziva prema njegovim informacijama, piše "RIA Novosti". Prema njegovim riječima, Oružane snage Ukrajine navodno nisu ostvarile svoje ciljeve.

"Možemo sa sigurnoću da kažemo da je kontraofanziva počela, a o tome svedoči upotreba strateških rezervi. Može se reći da su svi dosadašnji pokušaji kontraofanzive propali, ali ofanzivni potencijal trupa kijevskog režima i dalje postoji", izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kako tvrdi predsjednik Rusije, Ukrajina je navodno doživela velike gubitke prethodnih dana. Dodao je da ruski vojni vrh procenjuje situaciju sa protivofanzivom neprijatelja i polaziće od realnosti na bojnom polju.

"Poznato je da su u ofanzivnim operacijama gubici oko tri prema jedan. To je klasika, ali gubici u ovom slučaju značajno premašuje klasične pokazatelje. Neću sada da ponavljam brojke, ali su impresivne", naveo je Putin.