Svijet

OD PUTINA ZAVISI BITKA NA TERITORIJI RUSIJE! Čečeni su spremni, imaju 3 armije za obračun sa "banditskim grupama"

Autor Aleksandar Blagić

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da njegovi odredi mogu da se izbore sa grupom diverzanata koja pokušava da prodru u Belgorodsku oblast.

Telegram/RKadyrov_95/Youtube/Screenshot/RT
Izvor: Telegram/RKadyrov_95/Youtube/Screenshot/RT

Ramzan Kadirov, lider Čečenije, izjavio je da njegova jedinica može da se izbori sa grupom diverzanata koja pokušava da prodre u Belgorodsku oblast u Rusiji, piše "CNN". Dodao je da čeka takvo naređenje.

Prema riječima Kadirova, potrebne su posebne vještine i pripreme za likvidaciju "banditskih grupi" na ruskoj teritoriji, ali bez posledica po civile i infrastrukturu. Objasnio je kako bi to izvela njegova jedinica.

"Tako su obučeni čečenski borci koji već imaju iskustvo čišćenja republike od banditskog podzemlja u šumskoj i gradskoj sredini, kao i iskustvo oslobađanja gotovo četiri desetine naseljenih mjesta u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, uključujući Marijupolj, gdje su stupili u borbu s znatno brojnijim protivnikom", rekao je Ramzan Kadirov na svom "Telegram" kanalu.

Kadirov je otkrio broj čečenskih boraca. Naveo je i gdje su obučavani ti vojnici.

"To su tri cijele armije! Svi odredi su obučeni na Ruskom univerzitetu za specijalne jedinice. Opremljeni su najnovijom tehnikom, obučeni, imaju pouzdano naoružanje i spremni su da ispune svaku naredbu vrhovnog glavnokomandujućeg radi zaštite države i građana. To bi bilo odlično rješenje. Zbog toga smo spremni i čekamo naredbu", dodao je Kadirov.

Da podsjetimo, ruska ofanziva odvija se u istočnom Donjecku, u blizini Marjinke. Kadirov je naveo da čečenska grupa boraca "Ahmat" sprovodi tu ofanzivu i da je ta jedinica oslobodila oko 70 odsto teritorije Marjinke. Dodao je da cijelu situaciju sve vrijeme pomno prati ruski predsjednik Vladimir Putin.