Svijet

ISPOVEST MOMKA KOJI JE UPAO U "KANDŽE" FILMOVA ZA ODRASLE! Zbog toga nije napredovao - a javio se i zdravstveni PROBLEM

Autor Teodora Boškovski

Gledanje filmova za odrasle kasnije može i te kako da se odraze na ostale sfere u životu. O tome govori i ispovest jednog mladića...

Izvor: Instagram/gianfracomartinezeze

Po*nografija je, priznaje Đanfranko Martinez, "potpuno uništila moj život". Ispovest momka koji je upao u "kandže" filmova za odrasle govori koliko ova sfera može u velikoj meri da se odrazi na svakodnevni život.

Kako tvrdi, nije bio u potpunosti motivisan da nastavi pravu ljubavnu vezu ili da čak razgovara sa ženama, jer je užitak uvek dobijao zahvaljujući filmovima za odrasle.

"To je uticalo na mene u društvu, uticalo je na mene u mojim odnosima", rekao je ovaj mladić kojeg je takođe sprečavalo da se uzdigne u stvarnom životu i nastavi dalje.

Martinez, koji sada ima 22 godine, jedan je od sve većeg broja muškaraca iz generacije "Z" i milenijumaca koji su odrasli konzumirajući po*nografiju od malih nogu samo da bi iskusili erektilnu disfunkciju zahvaljujući filmovima za odrasle. Klinički seksolog i psihoterapeut dr Rob Vajs posmatrao je kako ovaj fenomen eksplodira tokom njegovog 25 godina iskustva u vođenju centra za lečenje zavisnika od intimnih odnosa u Los Anđelesu.

Zavisnost od po*nografije može da dovedi do desenzibilizacije na se*sualne stimuluse, što može da smanji uzbuđenje i dovede do poteškoća u postizanju i održavanju erekcije. Ako moj primarni izvor uzbuđenja stalno gledam 50 slika dnevno ili 1.000 slika dnevno, više ne postajem toliko zainteresovan na individualnoj osnovi", objasnio je Vajs.

Što znači, pravi partner nikada ne može da doživi neprekidne intimne nastupe zvezda filmova za odrasle. Jednostavno niko ne može da se poredi sa tim, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da se ti filmovi u toku snimanja i prekidaju, pa ponovo nastavljaju kod zaustavljene scene.

Jedno istraživanje iz 2020. pokazalo je da je 23% muškaraca koji često koriste po*nografiju i mlađi su od 35 godina (onda kada bi trebalo da budu u svom se*sualnom vrhuncu),  prijavilo da imaju erektilnu disfunkciju sa partnerima.