Svijet

ZGODNI POGREBNIK MUVAO OŽALOŠĆENE UDOVICE, MAZNUO IM 230.000 €! Nasijele na lijepe priče o zajedničkoj budućnosti

Autor Sara Gajić

Pogrebnik Enrik B. (49) osuđen je na tri godine zatvora jer je varao žene i uzimao im novac.

Izvor: youtube/MV1 - Heimat bewegt

Sud u Rostoku u Njemačkoj osudio je  Enrika B. (49) na tri godine i deset mjeseci zatvora jer je oštetio tri žene za oko 230.000 eura. Presudu su u sali pratili brojni privrednici i privatnici koji kažu da ih je Enriko B. finansijski prevario, pa se očekuje da će uslediti dalji sudski postupci za druge prevare koje je počinio, prenosi časopis Feniks.U sudnici na dan izricanja presude bili su i brojni predstavnici medija i gledaoci koji su došli da vide atraktivnog pogrebnika koji je prevario ožalošćene žene".

Kako prenose nemački mediji, Enriko B. je pogrebnik atraktivnog izgleda, a svoje žrtve, odnosno žene, "uhvatio" je u osetljivom trenutku dok su tugovale, pridobio njihovo povjerenje, a potom im obećao zajedničku budućnost i zatim im uzimao novac. Riječ je o prevari u jedanaest slučajeva, šteti od oko 230.000 eura i tri žrtve koje konačno žele da vide Enrika B. iz Rostoka u zatvoru.

Žrtve su za njemački RTL rekle da su nasijele na priču zgodnog pogrebnika. Sve su bile usamljene, a on je zadobio njihovo povjerenje. Optužili su ga da je namerno tražio njihovu blizinu, da je forsirao intimnu vezu, da je obećavao zajedničku budućnost, da bi ih potom finansijski oštetio. Jedna od prevarenih žena (63) rekla je da je Enriko muškarac koji se pretvarao da je voli, ali ju je kasnije nemilosrdno opljačkao.

Oboje su se bolje upoznali nakon smrti njenog supruga 2019. godine, za kremaciju i sve što je bilo važno oko sahrane pobrinuo se Enriko B. "Bila je to zaista ekstremna situacija. To je za mene bio veliki izazov. Bila sam srećna kada mi je ponudio pomoć jer sam sve morala sama da uradim", rekla je oštećena.