Svijet

DRAMA ISPRED BIJELE KUĆE! Kamionom se zaletio u zaštitnu ogradu, policija uhapsila vozača (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Vozač kamiona se zaletio u zaštitnu ogradu na trgu Lafajet pored Bijele kuće.

Izvor: twitter/printscreen

Vozač kamiona koji je u ponedeljak uveče udario u zaštitnu ogradu na trgu Lafajet pored Bijele kuće uhapšen je, saopštio je portparol američke Tajne službe.

"Među pripadnicima Tajna službe i osoblja Bijele kuće nema povrijeđenih, a uzrok i način sudara još se istražuje", napisao je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi na Tviteru.

Kratak snimak objavljen na društvenim mrežama prikazuje kamion kako se sa male udaljenosti zabija u ogradu, a kako je navela osoba koja ga je objavila, to je drugi put da je vozač to namjerno uradio. Portparol Vatrogasne službe Vašingtona rekao je da je poziv stigao u 21:40 po lokalnom vremenu zbog sumnjivog incidenta pored Bijele kuće.

Na jednom od snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama, ispred kamiona je zastava nacističke Njemačke, korišćena tokom Drugog svjetskog rata.

Nekoliko ulica i pješačkih staza je zatvoreno, saopštila je tajna služba, a televizija Foks 5 je prenijela da je obližnji hotel Hej Adams evakuisan. Televizija VUSA prikazala je snimak kako se kamion zaustavlja uz ogradu i policajci u uniformi prilaze vozilu. Vozač je dva puta udario u ogradu, prenela je VUSA pozivajući se na izjave svjedoka.