Svijet

UKRAJINSKA VOJSKA PROBILA DIJELOVE FRONTA?! Moskva hitno reagovala, odbijeno 8 napada - spriječena akcija DIVERZANATA!

Autor Aleksandar Blagić

Ministarstvo odbane Ruske Federacije je u četvrtak uveče demantovalo izvještaje o navodno proboju ukrajinskih snaga na pojedinim dijelovima fronta.

Izvor: Profimedia/ABACA

Na društvenoj mreži "Telegram" pojavili su se izvještaji da je ukrajinska vojska napravila velike pomake prema ruskoj strani, a rusko Ministarstvo odbrane je te izvještaje demantovalo, piše "RIA Novosti", a prenosi britanski "Rojters". Kako tvrdi ruska strana, situacija na svim sektorima fronta je pod kontrolom.

"Navodi koje pojedini kanali na Telegramu prenose ne odgovaraju stvarnosti. Aktivnost ukrajinskih snaga nije primećena u pravcu Кupjanska. Tokom dana spriječene su aktivnosti tri grupe ukrajinskih diverzanata. Na pravcu Кrasnolimanskog grupacija trupa ‘Centar‘ odbila je dva napada taktičkih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Кremene i Crvenog Dibrova", navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko Ministarstvo odbrane je u svom saopštenju dodalo i da su ukrajinske trupe pokušale u tri navrata da izvrše izviđanje u donjeckom pravcu. Ruska vojska je uspjela da odbije osam neprijateljskih napada.

"Ruske jedinice su uspjele da odbiju osam neprijateljskih napada na svoje položaje. Jurišni odredi su istovremeno nastavili da napreduju zapadno od Artemovska (ruski naziv za Bahmut) uz podršku avijacije i artiljerije. Istovremeno borci grupe trupa ‘Jug‘ aktivno preduzimaju akcije da blokiraju Avdijevku i oslobode Marinku. Aktivne operacije se takođe ne izvode u pravcu Zaporožja i Hersona", dodaje se u saopštenju.


Tagovi