Svijet

NAREDNIH ŠEST MESECI SU KLJUČNI U RATU! Taktika Ukrajine ima 3 fokalne tačke, Rusiju čeka borba na više frontova?!

Autor Aleksandar Blagić

Neimenovani NATO zvaničnik otkrio je navodne ratne planove Ukrajine.

Izvor: Profimedia

Nemački list "Bild" objavio je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika NATO, da Ukrajina navodno namerava da napadne Zaporožje i Lugansk. Isti izvor je takođe rekao da Ukrajina od strane zapadnih saveznika već dobija sve što je potrebno za taj napad kojim bi navodno trebalo da naprave "zemljani most" na Krimu.

Prema rečima neimenovanog NATO zvaničnika, NATO analitičari zaključili su da se "pik" konflikta očekuje na proleće ili leto, kao i da su zapadni saveznici ubeđeni u uspeh Ukrajine koja će dobiti veliku količinu oružja u maju za tu navodnu predstojeću ofanzivu. Otkrio je i da će narednih šest meseci biti ključan period u ratu.

"Narednih šest meseci će biti ključan period za rat i to ne samo za Ukrajinu već i za njene saveznike", izjavio je neimenovani zvaničnik NATO saveza.

Za kraj je NATO zvaničnik rekao da će fokus ukrajinskog napada biti na Zaporožju u kojem se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi i koja je pod kontrolom Rusa. Drugi cilj Ukrajine biće Lugansk, a navodno nije isključena i mogućnost da Ukrajina pokuša da osvoji i Krim.

"Glavni cilj ofanzive biće da se obezbedi ‘zemljani most’ ka Krimu", dodao je NATO zvaničnik nemačkom "Bildu", a prenosi "Raša Tudej".