Svijet

"ONI HOĆE DA RAT TRAJE"! Kremlj o mirovnim pregovorima Ukrajine i Rusije - "Maske su skinute, pokazuju ZVJERSKI osmijeh"

Autor Aleksandar Blagić

Kremlj je saopštio da Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje žele da spriječe mirovne pregovore Ukrajine i Rusije za razliku od Ruske Federacije i Kine.

Izvor: Profimedia/ABACA

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je mirovne pregovore između Ukrajine i Rusije. Prema njegovim riječima, Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje žele da spriječe mirovne pregovore Ukrajine i Rusije, prenosi ruski "Sputnjik". Peskov je ovim komentarisao izjavu predstavnika Bijele kuće uoči posjete kineskog predsjednika Si Đinpinga Rusiji da "Sjedinjene Američke Države smatraju neprihvatljivim da se nakon rusko-kineskog samita upute bilo kakvi pozivi za uspostavljanje mira u Ukrajini".

"Vašington, evropske prestonice, ali prije svega, Vašington, ispunjeni su željom da ne dozvole, pod bilo kojim izgovorom, ulazak u mirovne pregovore. Oni jednostavno ne dozvoljavaju Kijevu čak ni da razmišlja (o tome). Sada, kada su maske skinute, (zapadne zemlje) pokazuju svoj zvjerski osmijeh. Osim nas i Narodne Republike Kine", rekao je Peskov za ruski "Prvi kanal".