Svijet

ISKIDALA MU NOGE, ZVIJER OD 4 METRA IZVUČENA IZ VODE! Pogledajte jezivu sliku ajkule UBICE, evo šta će uraditi sa njom!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Vlasti Nove Kaledonije saopštile su da su uhvatile ajkulu za koju vjeruju da je odgovorna za smrt australijskog turiste Krisa Dejvisa.

Izvor: Youtube/9 News Australia/screenshot/Facebook/Screenshot

Uhvaćena je zvjerska ajkula dugačka četiri metra koja je nasmrt izujedala australijskog turistu. Kris Dejvis (59), plivao je na oko 150 metara od obale na plaži Šato Rojal u Novoj Kaledoniji u nedjelju (19. februara) kada se napad dogodio. Triatlonca je dva puta ugrizla tigrasta ajkula i on je zadobio smrtonosne povrede butine, šake i desne ruke. 

Ljudi na plaži su bespomoćno posmatrali kako spasioci jure ka njemu. Strašni snimci pokazuju kako vuku Krisa, koji je otac troje djece, na plažu. Uprkos pokušajima da ga reanimiraju prije nego što je stigla Hitna pomoć, on je, nažalost, preminuo na licu mjesta. Vlasti su najavile odstrijel tigrastih ajkula i ajkula bikova, pošto je napad ovog vikenda bio treći po redu u tri nedjelje.

Uhvatili su ajkulu za koju vjeruju da je odgovorna za Dejvisovu smrt, i podijelili su na mrežama sliku ajkule na čamcu. Odstrijel će se navodno nastaviti uprkos izvlačenju ajkule.

U saopštenju Dejvisove supruge i tri sina navodi se da "duboko žale zbog gubitka voljenog muža i oca". "Kris je bio viši konsultant za softversko programiranje u industriji penzija i upravljanja fondovima i strastveni triatlonac, nakon što je predstavljao Australiju nekoliko puta na svjetskim prvenstvima u svojoj starosnoj grupi", pisalo je.

Zahvalili su se i onima koji su ga oživljavali kada je izvučen iz vode. Jezivi nalazi su stigli i sa obdukcije, otkrivajući da Dejvis nije ni imao šanse. Javni tužilac Iv Dupas objasnio je da je Kris zadobio dva smrtonosna ujeda, rekavši: "Prvi ujed za butinu, koji se proteže od kuka do koljena, izazvao je duboku leziju presjeka femoralne arterije."

"Drugi takođe fatalan, prema riječima ljekara, s obzirom na obim lezija, tiče se gornjih udova, podlaktice i šaka.
Plaža Chateau Roial i druge obližnje plaže su zatvorene za posjetioce.

Ajkula
Izvor: YouTube/9 News Australia