Svijet

PA ZAR OPET PREDSJEDNIČE?! BAJDEN PAO NA STEPENICAMA! HTIO DA SE UKRCA U AVION, A ONDA JE SVE OTIŠLO DOĐAVOLA (VIDEO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Džo Bajden je ponovo pao dok se peo uz stepenice predsjedničkog aviona, a ovo mu nije prvi put.

Izvor: twitter/@UpwardNewsHQ

Predsjednik SAD Džo Bajden (80) ponovo se sapleo i pao dok se peo uz stepenice predsjedničkog aviona, prenio je Foks Njuz. Bajden je završio svoje putovanje u sredu, a kamera ga je snimila kako pada na stepenicama tokom ulaska u avion, dok se iz Varšave vraćao u Sjedinjene Američke Države nakon trodnevne posjete Evropi koje je uključivalo zaustavljanja u Ukrajini i Poljskoj.

Bajden je iznenadio cio svijet u ponedeljak kada se pojavio u Kijevu, u Ukrajini, nakon tajnog ljeta iz zajedničke baze Endruz, preko Njemačke, do Poljske, a zatim besanog, 10-satnog putovanja vozom preko granice do Ukrajine.

Foks Njuz podsjeća da je predsjednik SAD u martu 2021. pao na stepenicama aviona "Air Force One". U junu je takođe pao sa bicikla dok je provodio vikend u Rehobot Biču u Delaveru.

Jedna od njegovih najvećih slabih tačaka u ciklusu predsjedničke kampanje 2024., ako se kandiduje, biće njegove godine, a republikanska kandidatkinja Niki Hejli već poziva političare starije od 75 godina da se podvrgnu "testovima sposobnosti".

Bajden je u sredu završio dvodnevnu posjetu Varšavi sastankom sa liderima bukureštanske devetorke, koji predstavljaju istočni bok NATO-a. Pre sastanka, Bajden je nazvao Putinovu odluku da napusti "Novi START" sporazum o nuklearnom oružju "velikom greškom" i obećao da će "braniti svaki pedalj" NATO-a. Sedeći za okruglim stolom sa liderima bukureštanske devetke, Bajden je sarkastično nazvao Putina "prijateljem".

"Ironija je u tome što - jedan od poslednjih razgovora koje sam imao sa našim prijateljem u Rusiji, bio je da mi je rečeno, da stalno tražite finlandizaciju NATO-a, dobićete NATOizaciju Finske", rekao je Bajden.