Svijet

AJKULA ISKASAPILA ČOVEKA U PLIĆAKU - DO SMRTI GA NIJE PUŠTALA! Svedoci STRAVIČNOG napada u panici bežali iz mora (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

I pored pokušaja reanimacije, nesrećni turista je preminuo.

Izvor: YouTube/screenshot/The Pada Pada

Ajkula je ubila 59-godišnjeg australijskog turistu nedaleko od popularne plaže u francuskoj Novoj Kaledoniji, prenose strani mediji. Ugrizla ga je nekoliko puta, od čega je muškarac zadobio teške povrede ruku i nogu i preminuo na licu mesta. Australijanac je u trenutku napada bio 150 metara udaljen od prepune plaže u gradu Numea.

Dve osobe koje su plovile u blizini u čamcu vratile su ga na plažu, gde su hitne službe pokušale da ga spasu. I pored pokušaja reanimacije, nesrećni turista je preminuo. Mnogi kupači bili su svedoci stravičnog napada i u panici su pobegli iz mora na obalu, a potom je policija evakuisala šire područje, pišu lokalni mediji.

Izvor: YouTube/screenshot/The Pada Pada

Treći napad za tri nedelje

Gradonačelnica Sonja Lagard naredila je zatvaranje većine plaža u toj oblasti i hvatanje ajkule. Dronovi su raspoređeni, a dve ajkule primećene su pre nego što je operacija prekinuta zbog mraka, saopštila je lokalna policija.

Ovo je treći napad ajkula u blizini plaže Šato-Rojal u poslednje tri nedelje, piše BBC. Na tom području 29. januara ajkula je teško povredila 49-godišnjeg plivača, a nekoliko dana kasnije napala je i surfera. Inače, Nova Kaledonija je francuska prekomorska teritorija koja se nalazi oko 1.200 kilometara istočno od Australije.

Iako ima samo 270.000 stanovnika, zauzima 13. mesto u svetu po ukupnom broju napada ajkula, prema podacima Prirodnjačkog muzeja Floride, koji vodi statistiku od 1958. godine.

Napad ajkule
Izvor: Youtube/The Pada Pada