Svijet

JEZIVO! SA 11 GODINA POSTALA NAJMLAĐI SERIJSKI UBICA: Surovo ubijala djecu - "Volim da povređujem" - Sad je država štiti

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Meri Bel izvršila je dva ubistva sa samo 11 godina.

Izvor: Profimedia

Najmlađi serijski ubica u istoriji je Meri Bel iz Engleske, koja je sa samo 11 godina izvršila dva surova ubistva. Živote je oduzela Martinu Braunu, koji je tad imao samo četiri godine, i trogodišnjem Brajanu Hauu.

Meri je ubistva izvršila 1968. godine sa drugaricom Normom. Obje su uhapšene i optužene za ubistva. Tokom suđenja Meri je izjavila da nije kriva. Proglašena je krivom za ubistvo iz nehata na osnovu smanjene odgovornosti. Izrečena joj je kazna doživotnog zatvora. Njena drugarica Norma oslobođena je umiješanosti u ubistvo.

Najmlađi serijski ubica našao se na slobodi nakon 12 godina zatvora. Meri je izašla iz zatvora na uslovnu slobodu 1980. godine. Dobila je novi identitet i od tada niko ne zna gdje živi. Vlada Britanije godinama odbija da objelodani njen novi identitet.

Inače, tokom suđenja Meri je navodno izjavila da voli da povređuje mala bića koja ne mogu da joj uzvrate. Kada je razmatrano zašto je Meri Bel to uradila i kako joj je tako nešto palo na pamet, navodi se kako je bila izložena nasilju, zlostavljanju i zanemarivanju u kući te je sve to doprinijelo ovakvom ponašanju.