Svijet

RUS KUPIO BOING 737, PA NAPRAVIO PRIVATNU VILU! Avion smjestio na VRH BRDA, a cijena noćenja je prava "SITNICA!" (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Jedan Rus je kupio avion i od njega napravio vilu, a cijena noćenja je prava sitnica!

Izvor: Instagram/ privatejetvilla/Screenshot

Ruski biznismen Feliks Demin kupio je napušteni avion Boing 737. Letjelica je sada u procesu pretvaranja u vilu sa dvije spavaće sobe. Naravno, tu je i terasa na vrhu krila i prostrani bazen. Posjetiocima će ovaj objekat biti dostupan od marta ove godine.

Cijena boravka u jednoj od spavaćih soba minimalističkog dizajna i uživanja u kupatilu u nekadašnjem kokpitu nije baš u rangu standardnih hotela. Projekat je već naveden kao dostupan za iznajmljivanje i košta 113.999.999 indonezijskih rupija po noći. To je otprilike 7.367 eura.

Kako je naveo "Business Insider", trebalo je sedam dana da se avion prebaci na novu lokaciju na vrhu brda u Indoneziji nakon što su u septembru 2021. pribavljene sve dozvole. Premješten je u dva različita dijela prije nego što je ponovo spojen nakon što je smješten na novoj lokaciji. Dok je trup ostao istog oblika, kabina i sistemi za letjenje su uklonjeni kako bi se napravio prostor za sve ostalo.

Nekretnina je trenutno u izgradnji. Zvaće se Private Jet Villa by Hanging Gardens, a nalazi se na vrhu brda u blizini 1,5 kilometara duge plaže Nyang Nyang, u blizini epski poznate destinacije za surfanje Uluvatu.