Svijet

JEZIVO DJELO! NESTALA ZA NOVU GODINU KAO I ANA VOLŠ! Isto se zovu, brutalno ubijena, a telo nije nađeno! Zna se ubica!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Tokom novogodišnjih praznika, pored Ane Volš u Sjedinjenim Američkim Državama brutalno je ubijena od strane svog supružnika i još jedna Ana.

Izvor: privatna arhiva

Tokom praznika, dve žene koje su emigrirale u Sjedinjene Države i imaju isto ime Ana Volš i Ana Kosta su nestale. Obe mlade žene navodno je ubio njihov partner. I dok slučaj Ane Volš puni naslovne strane danima, užasna smrt druge devojke jedva je primećena.

Ana Volš emigrirala je iz Srbije u SAD 2005. i upoznala svog muža Brajana, koji je odrastao u Bostonu sa istorijom prevara i mentalnih bolesti, čoveka optuženog da je prevario sopsvetnog oca, svog najboljeg prijatelja i gomilu drugih saradnika uprkos njegovom nasleđenom bogatstvu.

Ana Kosta je bila imigrant iz malog grada u Brazilu blizu amazonske džungle koja se po dolasku u SAD pridružila programu vojske pod nazivom Vojna imovina vitalna za nacionalne interese, u pokušaju da dobije državljanstvo za sebe i svoju porodicu.

Nedeljama nakon njihovog ubistva, tela obe ubijene žene još uvek nisu pronađena. Ali vesti o njihovoj smrti su bile veoma različite. Krvavi detalji o nestanku Ane Volš postali su tema medijskih naslova, dok se vest o Kostininoj smrti pojavila u nekolicini medija. 

Ana Volš se udala bogato i umrla jezivo, od ruke svog muža Brajana Volša, navode tužioci.

Njegova supruga je poslednji put viđena u ranim jutarnjim satima za Novu godinu na imanju vrednom milion dolara u Kohasetu  Umrla je u podrumu kuće u kojoj je živela sa svoja tri dečaka, a ponekad i sa svekrvom, kažu tužioci. Istražitelji veruju da je njen muž raskomadao njeno telo samo nekoliko sati nakon što je par ugostio njene kolege iz tokom dočeka Nove godine. Zatim je, smatraju tužioci, raskomadane delove njenog tela odvukao na razne lokacije za smeće koje bi se transportovale u objekte koji koriste spalionice, pa je malo verovatno da će njeno telo biti pronađeno.

Ana Kosta je došla u SAD tražeći američki san, a služenje u američkim oružanim snagama bio je njen način da ga ostvari. U nekom trenutku poslednjih meseci, spojila se sa brazilskim kolegom, čovekom koji je sada osumnjičen za njeno ubistvo. U Brazilu nije bilo naslova kada je ta žena nestala, možda zato što je bila previše siromašna da bi zaslužila priču. I, za razliku od Ane Volš, postojao je tačno jedan naslov u SAD kada je Luis Antonio Gomes Akaj priznao terenskoj kancelariji FBI-a u Los Anđelesu da je ubio Anu kada je rekla da želi da prekine svoju vezu dok su njih dvoje bili na odmoru u Kaliforniji. Sada odbija da kaže gde je sakrio Kostino telo, osim da kaže da je negde u planinama. Poručnik Omar Kamačo iz odeljenja šerifa LA rekao je u petak za LA Mag da zamenici nastavljaju da traže Anino telo, dok Akaj ostaje u pritvoru pod optužbom za ubistvo. 

Ana Volš je imala 39 godina kada je poslednji put viđena na Novu godinu. Njen nestanak je pokrenuo masivnu poteru širom Masačusetsa.

Ana Kosta se poslednji put čula 27. decembra kada je bila u El Segundu, gost hotela DoubleTree u blizini LAKS-a. Rekla je svojoj porodici da njen dečko plaća da je odveze iz baze vojske Virdžinije gde je bila stacionirana na odmor u obilazak Los Anđelesa da proslavi njen 23. rođendan. Kada je njena mama u Brazilu prestala da prima telefonske pozive, otišla je u brazilsku policiju, gde je prijavila nestanak. Federalci su ušli u trag Akaiju, koji je tokom ispitivanja priznao zločin.

Brazilske vlasti rekle su tamošnjim novinarima da Akaji misli da bi mogao da dobije svoju optužbu za ubistvo ako tužioci ne pronađu njeno telo.