Svijet

SAT 700, CIJELA NOĆ 2300 EURA! Otkrila cijene i usluge dok traje samit svjetskih lidera, ima trik da ostane neupadljiva

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Prostitucija u Davosu u Švajcarskoj u vrijeme održavanja svjetskog ekonomskog foruma navodno podstiče prostituciju zbog okupljanja svjetskih lidera i biznismena.

Izvor: Shutterstock/Photographee.eu/Youtube/ Firstpost

Svjetska elita koja se okuplja u Davosu u Švajcarskoj i bavi se najvećim problemima planete, navodno podstiče rast prostitucije u ovom poznatom i popularnom ljetovalištu, piše "Dejli Mejl". Potražnja za prostitutkama naglo raste svake godine u vrijeme održavanja svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Dame koje se bave "najstrarijim zanatom na svijetu" odlaze u iste hotele u kojima boravi svjetski lideri i biznismeni. Samit u Davosu je počeo 16. januara i trajaće pet dana. Jedna prostitutka po imenu Liana je otkrila za njemački "Bild" kako se oblači i ponaša da je ne bi prepoznali da tu ne pripada.

U Švajcarskoj je prostitucija inače legalizovana, ali Liana ipak ima poslovnu odjeću kako se ne bi previše isticala među rukovodiocima. U intervjuu za pomenuti njemački medij istakla je da se na taj način redovno viđa sa jednim Amerikancem koji Švajcarsku posjećuje nekoliko puta godišnje, a takođe on je i učesnik konferencije u Davosu.

Liana je otkrila svoj cjenovnik: 700 eura za sat vremena, 2300 eura za celu noć. Putni troškovi se dodatno naplaćuju. Menadžer službe za pratnju u Argauu, manje od 200 kilometara od Davosa, kaže da je već primila 11 rezervacija i 25 upita i da očekuje još mnogo ove nedjelje.