Svijet

UBIJENO 100 RUSKIH VOJNIKA?! Brutalna osveta Ukrajine, korišćeno SPECIJALNO oružje - uništena glavna baza! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske koju prenosi "Kijev Independent", ispaljen je projektil na ruske vojnike u Soledaru i navodno je stradalo oko 100 ruskih vojnika.

Izvor: Tweet/🇺🇦War in Ukraine

Ukrajina tvrdi, a prenosi "Kijev Independent", da je navodno stradalo oko 100 ruskih vojnika nakon eksplozije projektila u gradu Soledaru u Donjeckoj Narodnoj Republici. Da podsjetimo, ruska vojska je u utorak 10. januara saopštila da je navodno zauzela centar ovog grada, a u srijedu se oglasio jedan ukrajinski vojnik koji je ispričao kako izgledaju borbe u tom gradu.

"Grupu ruskih vojnika identifikovale su ukrajinske snage za specijalne operacije. Artiljerija je usmjerena na koncentraciju trupa, praćena raketom Točka-U, ubijajući ruske vojnike u tom području", saopštila je ukrajinska komanda za specijalne operacije.

Pored navodno stradalih 100 ruskih vojnika, navodno je u napadu uništena i ruska vojna oprema. Na svom "Telegram" kanalu se oglasio sekretar Gradskog veća Zaporožja Anatolij Kurtev koji je rekao da su ruske snage napale grad Zaporožje.

"Oštećeni su infrastrukturni objekti. Na licu mjesta je izbio požar. Prema preliminarnim informacijama, ljudi nisu povrijeđeni", naveo je tada Kurtev.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi Jevgenij Prigožin, šef paravojne grupe "Vagner", sa pojedinim pripadnicima grupe u rudnicima soli u Soledaru, čime je Prigožin poručio da su Vagnerove jedinice preuzele kontrolu nad cijelom teritorijom Soledara. Kontrola ovih rudnika soli u ovom dijelu Donjecke oblasti navodno bi imala "simboličnu, vojnu i komercijalnu vrijednost" za Rusiju i predstavljala bi prvu značajnu pobjedu Moskve na frontu nakon više mjeseci vojnih neuspjeha. Procjenjuje se da ima oko 200 kilometara napuštenih tunela rudnika koji presijecaju okolno područje.