Svijet

"STAVILI SMO MNOGE TAČKE NA SLOVO I!" Svijet u panici, Putin i Lukašenko se sastali 2 puta u 24 sata

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Odjeknula je vijest da su se ruski predsjednik Putin i bjeloruski lider Lukašenko sastali čak dva puta u 24 sata jer su iskrsli "neki problemi."

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom na marginama neformalnog samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u Državnom ruskom muzeju u Sankt Peterburgu, Rusija.
Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Vladimir Putin se sastao sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom dva puta u poslednja 24 sata kako bi "finalizovali mnoga pitanja", javila je beloruska državna novinska agencija Belta. Sastanci su održani u Sankt Peterburgu, jutros tokom doručka u Ruskom muzeju, kao i na neformalnom samitu Zajednice nezavisnih država (ZND) juče uveče, prenosi agencija.

"Juče smo razgovarali o mnogim temama ne samo uz čaj, već i kasno uveče kada smo se vraćali kući. Nekada su potrebne godine da neke zemlje razgovaraju o toliko stvari za tako kratko vrijeme. U međuvremenu, uveče smo stavili mnoge tačke na i, nastavljajući naš dijalog iz Minska, jer se uglavnom radilo o ekonomiji“, rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama neformalnog samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u Državnom ruskom muzeju u Sankt Peterburgu, Rusija.
Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Putin je jutros pozvao Lukašenka na doručak kako bi razgovarali o "bilateralnim odnosima" i drugim važnim pitanjima, prenijela je Belta. "Iako smo stalno u kontaktu, s vremena na vrijeme se javljaju neki problemi i moramo da se nosimo sa njima i donosimo neophodne odluke kako bismo ih efikasnije riješavali", rekao je Putin.