Svijet

POSTAO PREDSEDNIK PA SE ŽVALAVIO SA ŽENOM! Lula šeta 21 godinu mlađu, pre toga mu UMRLE 2 žene, tragedije se samo nizale

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Novom predsedniku Brazila su preminule dve žene, a onda je upoznao 21 godinu mlađu Janju.

Izvor: Profimedia

Luiz Injasio Lula da Silva pobedio je Žaira Bolsonara, koji nije uspeo da osvoji drugi mandat, u drugom krugu predsedničkih izbora u Brazilu. Osvanule su fotografije Lule i njegove žene nakon predsedničke pobede kako se ljube, a slike su zapalile društvene mreže.

Njegova sadašnja supruga Rosangela Lula da Silva poznata pod nadimkom Janja, je brazilski sociolog i nova prva dama Brazila kao supruga izabranog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve. Janja i Luiz Inasio Lula da Silva počeli su da se zabavljaju 2018. godine i ona ga je često posećivala kada je bio uhapšen u sedištu federalne policije u Kuritibi. Kada je Lula pušten na slobodu 8. novembra 2019, objavili su veridbu. Zvanično su se venčali 18. maja 2022. u Sao Paulu od strane katoličkog biskupa Anđelika Sandala Bernardina.

Lula je pre Janje imao još dve žene koje su preminule. Lulina prva žena, Marija de Lurd da Silva, umrla je na porođaju kada je Lula imao dvadesetak godina. Njegova druga supruga zvala se Marisa Leticia Lula da Silva i bila je prva dama Brazila od 2003. do 2010.

Izvor: Profimedia

Dana 24. januara 2017, Marisa Letisija je doživela moždani udar. Umrla je deset dana kasnije, 3. februara, u 66. godini u bolnici Sirio-Libanes. 


Lulina prva žena, Marija de Lurd da Silva, umrla je na porođaju kada je Lula imao dvadesetak godina, a Marisin prvi supružnik, Markos Klaudio dos Santos, [4][6] je umro 1971.