Svijet

PUTINU STIŽU IRANCI U POMOĆ! Ruske trupe uče da upravljaju NAJBRUTALNIJIM oružjem - "Ovo je sofisticiranija tehnologija"

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Iran je poslao svoje najbolje oficire da obuče ruske vojnike kako da koriste najnaprednije dron-kamikaze.

Izvor: YouTube/ CNN

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je pozvao u pomoć Iran koji će poslati svoje oficire kako bi pomogli ruskim trupama u vazdušnim borbama, prije svega sa dronovima. Radi se o dron-kamikazama. Navodno iranske najelitnije trupe stižu u pomoć ruskim trupama i obučiće ih kako da upravljaju dron-kamikazama. Doktor Metju Pavel, vojni ekspert na Kraljevskom koledžu za avijaciju Univerziteta u Portsmutu, objasnio je kako ovo oružje funkcioniše u ekskluzivnom intervjuu za "Dejli Star". Uporedio ga je sa "V1 raketama" koje su njemački nacisti koristili u Drugom svijetskom ratu.

"Ovo je naprednija tehnologija u odnosu na oo što su koristili njemački nacisti u Drugom svijetskom ratu. Ovo je samo mnogo sofisticiranija tehnologija sa boljim pogonom", naveo je Pavel.

Ovi dronovi-kamikaze se nazivaju "Šared-136" i nedavno je Rusija počela da ih koristi u Ukrajini. Jedan takav susret odigrao se prije nekoliko dana kada je ruski dron-kamikaza izašao kao pobjednik protiv ukrajinskog MIG-29.

"Nikakvu kontrolu nad njima nemate osim da ih pratite gdje se nalaze preko GPS sistema i sistem nišanjenja. U vazduhu mogu da provedu mnogo vremena prije nego što napadnu neprijatelja", ističe Pavel.