Svijet

PUTIN DOBIO PIKANTAN POKLON, SVE PRŠTI OD EROTIKE ZA ŠEFA KREMLJA: Navikao na knjige za rođendan, a oni ga iznenadili!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Putin danas slavi svoj 70. rođendan, kao poklon često dobija knjige, međutim jedne godine bio je iznenađen kada je dobio erotski kalendar.

Vladimir Putin
Izvor: Profimedia

Vladimir Putin danas slavi svoj 70. rođendan, a provešće ga radno. Za danas ima dogovoreno više sastanaka i međunarodnih video poziva, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kada su pokloni u pitanju, Putin najčešće prima knjige, piše portal Iz.ru. Za jedan rođendan dobio je knjigu "100 viceva o Putinu". Tad je rekao da cijeni dobar humor i da će sve pročitati.

Putin je 2009. godine dobio i čitavu zbirku knjiga: ruski predsjednik proslavio je svoj 57. rođendan u krugu pisaca i publicista, a 2012. od Dmitrija Medvedeva dobio je i antikno izdanje Carskog sela iz 1910. godine. U predsjedničkoj knjižnici u Kremlju, gdje se čuvaju pokloni, danas se nalazi oko 13.000 knjiga, od čega je većina darovana Putinu, dok su nešto sitno dobili Medvedev i Jeljcin.

Jedan od 'pikantnijih' poklona koje je Putin dobio, piše Iz.ru, je erotski kalendar s fotkama u donjem vešu kojeg su za Putina snimili studenti novinarstva u Moskvi.

Vrijedi napomenuti da Putin rijetko uspijeva da proslavi svoj rođendan na način uobičajen za obične ljude, piše ovaj portal navodeći rijetke primjere Putinovih 'uobičajenih rođendana'.