Svijet

NOVA FOTOGRAFIJA KRALJEVSKE PORODICE PODIGLA PRAŠINU: Čarls svuda krije prste! Sumnja se da pati od ove bolesti

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Fotografija kraljevske porodice iz Bakingemske palate izazavala je veliku pažnju javnosti.

Izvor: Profimedia

Fotografija članova kraljevske porodice izazvala je je veliku pažnju javnosti, a snimljena je u Bakingemskoj palati 18. septembra, samo 10 dana nakon smrti kraljice, a dan pre zvanične državne sahrane. Na novoj slici su Čarls, kraljica supruga Kamila, princ Vilijam i Kejt Midlton.

Na slici se vidi kako svi nose crno jer je sve snimljeno u periodu kraljevske žalosti.

Čarls ( 73) stoji sa levom rukom u džepu, dok je desnu ruku stavio oko Kamilinog struka, a Vilijam (40) stoji između oca i žene dok cijela porodica gleda pravo u kameru i osmjehuje se. Fotografija je snimljena prije nego što su Čarls i Kamila organizovali prijem u Bakingemskoj palati za svetske lidere uoči kraljičine sahrane.

Kralj stoji na slici sa sakrivenim rukama sa obe strane. Dr Garet Naj, viši predavač na Univerzitetu u Česteru, govorio je prošlog mjeseca za Daily Star o tome šta bi moglo da izazove bolest.

"Edem je stanje u kojem tijelo počinje da zadržava tečnost u udovima, obično u nogama i gležnjevima, ali i u prstima, što dovodi do njihovog oticanja. Edem je uobičajeno stanje i uglavnom pogađa ljude starije od 65 godina jer je sposobnost kontrole tečnosti ograničena", dodao je on.

Jedan korisnik na Tviteru je napisao: "Čarls je definitivno pročitao komentare koje su ljudi dali o njegovim rukama“

A drugi je objavio: "Čarls te je vidio kako čavrljaš o njegovim prstima i sakrio je ruku", "Čarls drži sakrivene prste kobasice", bili su neki od komentara na mrežama.

Izvor: Profimedia

Drugo objašnjenje za otečene prste može biti artritis.

"Artritis,  još jedno uobičajeno stanje kod starijih od 60 godina. Često pogađa tri glavna područja u šaci zglob palca ili zglobove prstiju. Prsti obično postaju ukočeni, bolni i otečeni i iako ljekovi mogu pomoći u ublažavanju bola, dok otok može ostati", upozorio je Dr Naj.

Tagovi