Svijet

PUTIN POSLAO NA HILJADE RUSA U RAT, A ON NA ODMOR U BANJU! "Morao da odmori dušu i tijelo", skovali plan kako da sakriju

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nekoliko izvora bliskih Kremlju je potvrdilo da je Vladimir Putin na odmoru u banji na jezeru Valdaj.

Izvor: Profimedia

Izvor iz Kremlja navodi da je Putin od srijede u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti. Vladimir Putin je u srijedu ujutru poslao hiljade i hiljade Rusa u rat u Ukrajinu, a zatim otišao na – nedelju dana odmora u banji. Pojedini ruski mediji pišu da je ruski predsjednik posle niza stresova odlučio da odmori dušu i tijelo u rezidenciji na jezeru Valdaj.

O tome svjedoče tri izvora upoznata sa predsjednikovim rasporedom. Snimak Putina koji proglašava "djelimičnu mobilizaciju“ objavljen je u 8 sati ujutro, ali je gotovo sigurno da je snimak unaprijed snimljen pošto ruski predsjednik obično spava u to vrijeme. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gde je posjetio tehničku školu i koncert. Putin je odmah posle koncerta, prema riječima upućenih, odlučio da se odmori od javnih aktivnosti i ode na odmor koji će trajati najmanje nedelju dana.

S druge strane, insajderi iz Kremlja tvrde da će pres-služba narednih dana objaviti snimke Putina u društvu raznih saradnika, ali su navodno svi ti snimci unaprijed snimljeni i na taj način Moskva želi da stvori utisak da predsjednik radi u kontinuitetu. Jedan od tih snimaka je već objavljen, a na njemu se Putin druži sa starim saborcem Vitalijem Mutkom.

Putinov pravi povratak u javnost očekuje se sledećeg četvrtka kada će posjetiti veliki industrijski region, kaže jedan od sagovornika upoznat sa Putinovim rasporedom. Drugi izvor iz Kremlja navodi da je Putin od srijede u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti.

Pored veličanstvene kuće nalazi se trospratni banjski kompleks sa blatnim kupatilom i bazenom. U ovom dijelu se nalazi i hokejaški teren, gdje predsjednik Rusije voli da okuplja prijatelje i igra hokej. Značajno je bilo to što se Putin nije pojavio na takozvanom 'Z koncertu' u centru Moskve u znak podrške referendumima u okupiranim dijelovima Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov upitan je zašto predsjednik nije došao tamo, a on je dao očekivani odgovor – imao je posla u Kremlju. – Ako mislite da je na odmoru u Valdaju, to je netačno, rekao je Peskov.