Svijet

RUSKI REZERVISTI DOBILI ZARĐALE PUŠKE!? Vojnici u čudu, kako iz ovoga da se puca - "Sje**no je sve" (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Sudeći po snimcima na društvenim mrežama, rezervisti ruske vojske dobili su zarđale puške.

Izvor: Twitter/screenshot/nexta_tv/glosmeusec

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je ove nedelje odluku o djelimičnoj mobilizaciji stanovništva po kojoj će ruska vojska biti jača za 300.000 ljudi na frontu, međutim mahom su to muškarci bez vojnog iskustva. Oni koji nisu do sada pobjegli iz zemlje, odmah su pozvani u vojne centre i predato im je oružje, ali sudeći po snimcima - ono nije ni blizu kvaliteta kakav su očekivali "rezervisti" ruske vojske i kakvo se očekuje od vojne sile.

Štaviše, na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da su "rezervistima" dijelili puške koje je pojela rđa, a koje ne djeluju upotrebljivo ni kao rekvizit, kamoli za rat.

"Ovo su puške koje smo dobili. Ovo je s**bano, nevjerovatno...", rekao je jedan od vojnika na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, dok se može čuti i drugi koji je ostao u čudu zbog zarđalog pištolja koji je dobio, a koji izgleda kao da je star nekoliko decenija i da je negde bio zakopan.

Pogledajte nevjerovatne snimke zarđalog oružja koje su dobili rezervisti, a koji se zbog ovoga plaše da će biti samo "topovsko meso" na frontu u Ukrajini.

Tagovi