Svijet

"DA SAM JA PREDSJEDNIK, NE BI SJEDJELI U 14. REDU! TRAMP OPET PROZIVA BAJDENA: "Kao i u politici, lokacija je sve!"

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Donald Tramp još jednom je iskoristio priliku da isproziva Džoa Bajdena, ovog puta zbog mjesta gde je sjedio na sahrani kraljice Elizabete.

Izvor: Profimedia

Bivši predsjednik Donald Tramp je ismijavao svog nasljednika Džoa Bajdena što je sjedio 14 redova pozadi na sahrani kraljice Elizabete Druge – i tvrdio da ne bi sjedio tako daleko da je on i dalje predsjednik. Tramp se oglasio na svojoj platformi u ponedeljak uveče, ubrzo nakon što je kraljica sahranjena u Velikoj Britaniji. Tramp je objavio sliku na kojoj je istakao Bajdenovu poziciju koja je bila veoma udaljena od centralnog događaja.

"Ovo se dogodilo Americi za samo dvije kratke godine. Bez poštovanja! Međutim, dobar je trenutak da se naš predsjednik upozna sa liderima pojedinih zemalja Trećeg svijeta. Da sam ja predsjednik, ne bi mi sijedeli tamo pozadi — i naša zemlja bi bila mnogo drugačija nego što je sada!“, napisao je Tramp.

"U nekretninama, kao u politici i u životu, lokacija je sve!!!", dodao je on.

Tramp i drugi bivši američki predsjednici nisu pozvani da prisustvuju kraljičinoj sahrani u Vestminsterskoj opatiji u Londonu zbog velikog broja zvanica. Porodica Bajden je sjedjela 14 redova pozadi na službi sa 2.000 gostiju, uključujući oko 500 predsjednika, kraljeva, prinčeva i premijera iz cijelog svijeta.

Predsjednik Bajden je sjedio iza poljskog predsjednika Andžeja Dude i ispred češkog premijera Petra Fijale, navodi se u planu sjedjenja. U međuvremenu, prva dama je sjedjela pored švajcarskog predsjednika Ignacija Kasisa. Iza Bajdena su sjedjeli lideri zemalja i nacija Komonvelta koji i dalje smatraju UK šefom države. Kanadski premijer Džastin Trudo, australijski premijer Entoni Albanez i premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern dobili su bolja mjesta od Bajdenovih.