Svijet

POTPUNI ŠOK! Pokušao je da priđe Vladimiru Putinu ali se desilo nešto neočekivano! TELOHRANITELJI BILI U PRIPRAVNOSTI

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Odmah po izlasku iz aviona svima je upalo u oči pomalo čudno ponašanje ruskog predsjednika.

Izvor: Twitter/screenshot/HannaLiubakova

Kineski predsednik Si Đinping i ruski predsjednik Vladimir Putin trebalo bi da se lično sastanu danas, prvi put od ruske invazije na Ukrajinu, na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu u Uzbekistanu.

Ruski zvaničnici su saopštili da će sastanak, koji će biti održan na marginama samita, biti iskorišćen za detaljno razmatranje rata u Ukrajini. Kina je izrazila podršku Putinu u sukobu i okrivila SAD i NATO. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, iranski predsjednik Ebrahim Raisi i indijski premijer Narendra Modi prisustvovaće događaju, prvom susretu lidera ŠOS-a licem u lice od 2019. godine. Očekuje se nekoliko bilateralnih susreta i ulazak Irana u evroazijski politički, trgovinski i bezbjednosni blok.

Ruski predsjednik bi u petak trebalo da se sastane sa liderima Azerbejdžana, Indije i Turske, navodi se u saopštenju. U međuvremenu, ruski predsjednik je sletio avionom u Samarkand, a snimak njegovog dolaska je podjieljen na Tviteru. Odmah je upalo u oči da se Putin drži podalje od svih i ni sa kim se ne rukuje, što neki pripisuju njegovom strahu od zaraze. Takođe se vidjelo i da je predsjednikovo obezbeđenje bilo u pripravnosti da reaguje u slučaju da ipak neko poželi da se rukuje sa Putinom.

O tome koliko Putin vodi računa da se ne zarazi govori i to da se još 2020. pisalo da je ruski predsjednik u eri pandemije virusa korona živio u predsjedničkoj rezidenciji u predgrađu Moskve - Novo-Ogarjovo.

"Putin trenutno živi u Novo-Ogarjovo, gdje je i živio i prije pandemije", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u filmu "Opasni virus. Godina prva" koji je emitovan na televiziji "Rusija 1", komentarišući glasine da predsjednik "živi u nekom bunkeru odakle izdaje naređenja".

"On tamo (u Novo-Ogarjovo) i živi i tamo često radi. Otud dolazi u Kremlj, otud, ne tako često, kako bi želio, leti u posjete. Tehnološka rješenja mu daju efekat prisustva u mjestima gdje mu je potrebno", naglasio je Peskov.

Što se tiče testiranja na virus korona, on to radi onoliko koliko je potrebno za osiguranje bezbjednosti, dodao je portparol predsjednika.