Svijet

RUSIJA PLANIRA NEŠTO "ODVRATNO"! Zelenski otkrio šta Moskva sprema za najvažniji dan u Ukrajini - svet strepi od UŽASA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio je da Rusija navodno planira da uradi nešto "odvratno" na dan kada Ukrajina obeležava 31. godinu nezavisnosti!

Izvor: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je upozorio domaću javnost i svet da Rusija navodno planira da uradi nešto "odvratno" na dan kada Ukrajina obeležava 31 godinu nezavisnosti (24. avgust). Ovaj jubilej Ukrajina slavi u sredu 24. avgusta kada se istovremeno i obeležava u svetu šest meseci od početka rata u Ukrajini.

"Jedan od ključnih ciljeva neprijatelja je da nas ponizi i da izazove malodušnost, strah i sukobe, ali moramo da budemo dovoljno jaki da se odupremo svim provokacijama i da nateramo okupatore da plate za svoj teror”, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, ukrajinskim borcima koji su zarobljeni u Marijupolju će se suditi i to će biti pokazna vežba suđenja. Prema tumačenju vojnih stručnjaka, Rusija tada navodno planira da pošalje poruku svima kako će proći svako ko bude zarobljen.

"Ako se to nastavi, to će onda biti kršenje svih sporazuma i svih međunarodnih pravila. Svi pregovori sa Rusijom će u tom slučaju postati nemogući", dodaje Zelenski.

Gradovi širom zemlje preduzeli su mere bezbednosti U Harkovu je od sutra (od utorka) do četvrtka na snazi policijski čas, dok su u Kijevu zabranjena javna okupljanja.

Tagovi